Plzeň v předkole play-off srovnala krok s Boleslaví, sérii vyrovnaly i Pardubice

Hokejisté Plzně vyhráli ve druhém utkání předkola play-off extraligy nad Mladou Boleslaví 2:1 a vyrovnali stav na 1:1 na zápasy. Vyrovnaná je také druhá série. Pardubice se otřepaly z úvodního debaklu a druhý zápas na ledě Vítkovic vyhrály 4:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Plzně se radují ze vstřeleného gólu

Hokejisté Plzně se radují ze vstřeleného gólu | Zdroj: ČTK

Plzeň o své výhře rozhodla už v první třetině. Skóre zápasu otevřel už po dvou minutách Hollweg a po deseti odehraných minutách zvýšil na 2:0 pro domácí „Indiány“ při početní převaze Johnson.

Středočeši mohli utkání zdramatizovat hned v úvodu závěrečné třetiny, jenže střelu Pacovského zastavila tyčka. Hosté se dočkali snížení až v 52. minutě, kdy gólmana Machovského zaskočil zpoza branky Látal.

Boleslav sice dostala plzeňské hokejisty pod tlak, ale do šancí se nedostávala. Domácí následně odolali i při power-play.

Hromadná bitka otupila vítkovický tlak

Také Pardubice položily základ prvnímu vítězství v sérii hrané na tři vítězné duely už v první dvacetiminutovce. Východočeši se dostali do dvougólového vedení díky slepeným trefám Moučky se Starým. Obě branky od sebe dělilo jen 87 vteřin.

Ve 24. minutě navíc poslal Venkrbec na střídačku domácího brankáře Dolejše. Zápas ale rozhodnutý ještě nebyl. Ještě do konce druhé části hry dal první gól Vítkovic Stehlík a o drama se postaral Roman, který osm minut před koncem snížil na 2:3.

Zápas poté na deset minut přerušila hromadná bitka, která byla reakcí na Hlinkovo strčení Zohorny na pardubického gólmana. Pardubice však díky tomu hrály přesilovku, která otupila vítkovický tlak a 90 sekund před koncem Radil do prázdné branky přidal pojistku v podobě čtvrtého gólu.

Pardubický Jan Starý střílí druhou branku svého týmu na ledě Vítkovic | Foto: ČTK

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Stehlík (Olesz, M. Hlinka), 52. Roman (Štencel) - 13. Moučka (Cetkovský, Havlík), 15. Starý (Radil, Benák), 24. Venkrbec (P. Sýkora, T. Zohorna), 59. Radil (Tybor). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 13:14. Využití: 1:0. Diváci: 4723. Stav série: 1:1.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Hollweg (Bližňák), 10. Johnson (J. Sýkora, Jeřábek) - 52. M. Látal. Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 4253. Stav série: 1:1.

Další program:
Sobota 7. března - 3. zápasy:
17:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel (stav série 1:1; výsledky 2:8, 4:2)
17:30 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň (stav série 1:1; výsledky 5:4, 1:2).
Neděle 8. března - 4. zápasy:
17:00 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel,
17:30 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme