Britská velvyslankyně v Praze si zahraje hlavní roli ve Večeru tříkrálovém

Soubor Prague Shakespeare Company v sobotu uvede Shakespearovu hru Večer tříkrálový. Na divadelních prknech pražského Divadla Kolowrat se v hlavní roli objeví britská velvyslankyně Jan Thompsonová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská velvyslankyně v Praze Jan Thompsonová (vlevo) si zahraje hlavní roli ve Večeru tříkrálovém

Britská velvyslankyně v Praze Jan Thompsonová (vlevo) si zahraje hlavní roli ve Večeru tříkrálovém | Zdroj: ČTK

Britská velvyslankyně Jan Thompsonová se na roli Olivie připravuje už několik týdnů.

„Mám pocit, že poslední měsíc nedělám nic jiného, než pracuji, zkouším nebo se učím slova. Ale personál na velvyslanectví mi hodně pomáhá. V každé volné chvíli mě zkouší z mého textu,“ říká Thompsonová a dodává:

„Začínám být hodně nervózní. Přijde hodně mých kolegů, a budou tu i někteří čeští politici.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Soubor Prague Shakespeare Company uvede Večer tříkrálový, v hlavní roli s britskou velvyslankyní v Praze. Natáčela Pavlína Nečásková

Podle režisérky inscenace Večer tříkrálový Rebecy Greenové Udenové ale nemá důvod k obavám.

„Zacházíme s ní jako s běžným hercem. Tvrdě pracuje, má velký talent. Kdyby ji v budoucnu přestala bavit práce diplomata, může se klidně živit hraním,“ říká režisérka.

Jan Thompsonová se ale diplomacie zřejmě jen tak nevzdá. V Praze už je přes rok a půl a od svého příjezdu neustále přitahuje pozornost. Kuriozitou je i to, jaký má britská velvyslankyně automobil.

Divadelní soubor Prague Shakespeare Company vznikl v roce 2008 v Praze. Od té doby se věnuje především hrám anglického dramatika Williama Shakespeara. Umělci z různých zemí světa uvádějí svou tvorbu v anglickém jazyce.

„Moc se mi líbil obrázek embéčka v jednom časopise, tak jsem si ho prostě koupila. Samozřejmě taková jsem já, ale chci také představit moderní tvář Anglie,“ podotýká Thompsonová.

Po 11. záží sloužila chvíli v zastoupení v Afghánistánu, po ničivém tsunami v roce 2004 zase pracovala v Thajsku.

V Praze si prý radši užívá klidu a českého jazyka. I když se trochu zdráhá, do češtiny přepne okamžitě. Na to, co je pro ni nejtěžší, odpovídá bez váhání: „Koncovky.“

Pavlína Nečásková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme