Vilémovský most, pod jehož troskami zahynuli dělníci, opět uzavírá oprava

Most ve Vilémově, pod kterým vloni zemřeli čtyři dělníci, se dnes znovu uzavře. Firma bude po zimní přestávce pokračovat v opravách. Řidičům a obyvatelům tak nastává krušný půlrok plný objížděk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nově otevřený most ve Vilémově po rekonstrukci

Nově otevřený most ve Vilémově po rekonstrukci | Foto: Daniel Zach

Osobní auta pojedou objížďkou ve směru na Chotěboř přes Ždánice. Na Golčův Jeníkov pak přes Spytice nebo Jakubovice. Problémy nastanou cestujícím autobusem. Na dvacetikilometrové trase Golčův Jeníkov – Chotěboř je osm obcí. Zastávku budou mít i kilometry daleko například lidé v Točicích.

„Dostanou se přes Uhelnou Příbram, což je asi 10 až 15 kilometrová zajížďka,“ říká nezávislý starosta Jiří Lebeda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Vilémově natáčela Hana Mikulincová

Uzavírka mostu je součástí modernizace dvacetikilometrového úseku z Golčova Jeníkova po Chotěboř. Potrvá do konce července. Nákladní auta nad 3,5 tuny se do Vilémova dostanou pouze od Habrů, Spytic a Heřmanic. Pro řidiče platí značené objížďky.

„Dotkne se mě to opravdu hodně. Bydlím přímo u uzavírky a musím kvůli 50 metrům objíždět 5 kilometrů navíc. Navíc uzavírka má pokračovat směr Chotěboř, takže to je každý den dalších 10 kilometrů tam a zpátky,“ popisuje Pavel Urban z Vilémova.

V opravách vilémovského mostu bude pokračovat firma Bögl & Krýsl, jejíž čtyři pracovníci vloni zemřeli pod troskami. Další dva byli zranění.

Vyšetřování tragédie stále pokračuje. Zatím si za ni nikdo nevyslechl obvinění. Po dokončení prací má tragédii na místě připomínat pamětní deska.


Zvětšit mapu

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme