Rok od zmizení malajsijského letadla. Země chce přehodnotit způsob pátrání

Malajsie plánuje změnu v pátrání po zmizelém letadle MH370. Stroj se ztratil před rokem na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu. Na jeho palubě bylo 239 lidí. Malajsijský ministr dopravy řekl, že pokud se stroj nepodaří najít do května, přehodnotí dosavadní postup pátrání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po malajsijském letadle pátrá i australská loď Ocean Shield, která je vybavená lokátorem černých skříněk

Po malajsijském letadle pátrá i australská loď Ocean Shield, která je vybavená lokátorem černých skříněk | Zdroj: Reuters

"Rok od neštěstí vyšetřování pokračuje. Identifikovali jsme nějaké předměty na zemi, ale letadlo se nám stále nepodařilo najít. Potřebujeme další analýzy," řekl ministr.

Po zmizelém letadle pátrá kromě Malajsie ještě Austrálie a Čína. Jejich zástupci se v dubnu sejdou, aby se dohodli na dalším postupu.

Malajsijský úřad pro civilní letectví by dnes měl zveřejnit první předběžnou zprávu o vyšetřování havárie. Předpokládá se, že se stroj zřítil v jižní části Indického oceánu západně od australského pobřeží, když se z neobjasněných důvodů odklonil od své trasy.

Boeing 777 společnosti Malaysia Airlines se v noci ztratil z radarů | Foto: Český rozhlas Google Maps

Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme