K postupu z předkola play-off mají blíže Mladá Boleslav a Pardubice

Hokejisty Mladé Boleslavi a Pardubic dělí od postupu do čtvrtfinále play-off jediné vítězství. Středočeši ve třetím utkání předkola porazili Plzeň 4:2 a v sérii hrané na tři vítězné duely se dostali do vedení 2:1. Výhodu domácího prostředí využily i Pardubice, které přestřílely Vítkovice 6:3 a v sérii také vedou 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Pardubic (archivní foto)

Radost hokejistů Pardubic (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Stejně jako v obou předešlých utkáních si Pardubice vypracovaly dvougólové vedení. Vítkovický Pastor sice stačil ještě do konce první třetiny snížit, ale domácí uklidnila branka Radila a na tříbrankový rozdíl poté zvýšil v přesilovce kanonýr Petr Sýkora.

Ostravský celek se ale vrátil do hry poté, co Vandas s Kolouchem dvěma trefami v rozmezí tří minut snížili na 3:4. Zlomovým okamžikem byla branka Venkrbce, který v 51. minutě vrátil Pardubicím dvougólové vedení.

Vítkovice vrhly síly do útoku, ale pět minut před koncem inkasovaly znovu, když přečíslení zužitkoval Marcinko. Pardubice vedou v sérii 2:1 a v neděli mohou rozhodnout o postupu do čtvrtfinále.

Rozhodla třetí třetina

Boleslavi skvěle vyšla úvodní třetina, ve které se prosadil kapitán Výborný s Pacovským, který zvyšoval na 2:0 45 vteřin před první sirénou. Domácím ale dvoubrankový náskok dlouho nevydržel.

V čase 20:39 snížil plzeňský obránce Kadlec a šest minut před koncem druhé dvacetiminutovky už bylo vyrovnáno, kdy boleslavského gólmana Růžičku překonal z dorážky Ján Sýkora.

Zápas rozhodla až poslední třetina. V 53. minutě přiblížil Pabiška k výhře Boleslav, která závěr zápasu zkušeně zvládla. Nejen, že Středočeši neinkasovali, ale přidali i čtvrtou uklidňující trefu. Postaral se o ni Kučný.

V neděli tak může nováček doma sérii ukončit a zajistit si překvapivý postup do čtvrtfinále.

Předkolo Česká pojišťovna play off hokejové Tipsport extraligy - 3. zápasy:

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. D. Výborný (Holub), 20. Pacovský, 53. Pabiška (Kašpařík, Mikulík), 60. Kučný (Broš, M. Látal) - 21. Kadlec (J. Sýkora, Johnson), 34. J. Sýkora (Schleiss, Jeřábek). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Gašparovič (Tybor, Marcinko), 19. Tybor, 22. Radil (Nahodil), 25. P. Sýkora (Benák, Nahodil), 51. Venkrbec (Gregorc, T. Zohorna), 56. Marcinko (Gašparovič) - 19. Pastor (Húževka, Vandas), 28. Vandas (Húževka, Kucsera), 31. Kolouch (Olesz, Kovář). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 6983. Stav série: 2:1.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme