Ruské úřady zatkly dalšího muže kvůli vraždě Němcova

V souvislosti s vraždou ruského opozičního politika Borise Němcova jsou zadrženi už 3 muži. Po zatčení Anzora Gubaševa a Zaura Dadajeva oznámily úřady Ingušska zadržení dalšího podezřelého. Podle médií jde zřejmě o Gubaševova bratra Šagida.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květy na místě vraždy Borise Němcova v Moskvě

Květy na místě vraždy Borise Němcova v Moskvě | Zdroj: Reuters

Šéf ruské kontrarozvědky Alexandr Bortnikov nejdřív oznámil zatčení Anzora Gubaševa a Zaura Dadajeva, kteří pocházejících ze severního Kavkazu.

Úřady ruské autonomní republiky Úřady ruské autonomní republiky Ingušsko pak podle agentury DPA ohlásily zadržení dalšího muže. Z informací ruských agentur vyplývá, že jde zřejmě o Gubaševova bratra Šagida.

Ruská policie zadržela podezřelé z podílu na vraždě Borise Němcova

Číst článek

Opoziční předák a bývalý vicepremiér Boris Němcov zemřel minulý týden. Neznámí pachatelé ho zastřelili v Moskvě.

Ruská opozice viní z vraždy současné ruské vedení, včetně Putina. Někdejší ruský vicepremiér a jeden z opozičních předáků mimo jiné připravoval zprávu shrnující důkazy o ruském vojenském podílu na ukrajinské krizi.

Podle ruských vyšetřovatelů mohla mít vražda za cíl poškodit prezidenta Putina, mohla souviset s Němcovovým osobním životem nebo s islámským extremismem.

Jana Lejpová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme