Do Květné dojel druhý konvoj s výbušninami, vykládat se bude zítra

Z Vrbětic na Zlínsku odjel další konvoj s municí. Stejně jako v sobotu i dnes převážel tuhé palivo do raketových motorů, které je uložené na paletách a kontejnerech ve speciálních vozech. Hasiči s policií vypravili 6 nákladních aut, nakonec jich do Květné dorazilo kvůli technické závadě jen pět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhý konvoj dorazil do Květné v pořádku, jeden vůz se ale hned na začátku cesty musel vrátit do Vrbětic

Druhý konvoj dorazil do Květné v pořádku, jeden vůz se ale hned na začátku cesty musel vrátit do Vrbětic | Zdroj: ČTK

„Podle mých informací konvoj až na drobné technické problémy na jednom vozidle, které se na začátku cesty musel vrátit zpět do Vrbětic, dojel do Květné v pořádku,“ řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Podle vedoucího skladu Vojtěcha Pražana konvoj přijel pozdě. Na místě se začalo stmívat, a proto se kvůli bezpečnosti vyloží auta až zítra za dne.

Teď zůstanou zaparkovaná ve střeženém prostoru u skladu pod dohledem vojáků, kamer i zabezpečovacího systému, který případné narušení prostoru nahlásí na velín.

Navážení bude ve stejném režimu pokračovat, dokud nebudou sklady ve Vrběticích prázdné.
Podle ministerstva vnitra bylo ve vrbětických skladech asi 7 tisíc tun materiálu soukomých firem. Ty ho zatím vozily k zákazníkům.

Vláda rozhodla, že materiál z Vrbětic, kde byly sklady málo zabezpečené, odveze do Květné, kde je areál střežený vojenskou i státní policií, pokud si firmy nezajistí náhradní prostory. Převoz munice pak zaplatí stát a firmám náklady vyúčtuje.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme