Mladíci stříleli v Náchodě z nudy ze vzduchovky. Hrozí jim tři roky

V souvislosti se střelbou ze vzduchovky v Náchodě obvinili policisté další dva mladíky. Koncem února oba spolu se svým kamarádem stříleli z okna panelového domu po lidech. Tři ženy a jednoho muže zasáhla dvojice střelců diabolkou do nohou. Celkem trojice mladíků poškodila pět náchodských občanů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náchodský zámek

Náchodský zámek | Foto: Creative Commons Attribution 2,5 Generic, Martin Nyvlt

Obviněným hrozí v případě prokázání viny až tři roky vězení. Vyšetřováni jsou na svobodě.

„Kriminalisté velmi intenzivně prověřovali i širším ohledáním místa činu veškeré okolnosti. Podařilo se jim zajistit důkazy, které je vedly i do konkrétního bytu. Tato událost je skutečně velmi nešťastná, nebylo to nic, co by bylo prvoplánové,“ přiblížila Ivana Ježková z královéhradecké krajské policie.

Podle kriminalistů motivovala trojici mladíků s největší pravděpodobností nuda a touha zkusit střelbu zbraní, která patřila otci jednoho z nich.

20letý mladík, jehož otec vlastní vzduchovou pušku s tlumičem a puškohledem se zaměřovací optikou, vystřelil z domu v blízkosti ulice Pražská ve čtvrtek 19. února. Náhodně vytipovaný muž kvůli zásahu diabolkou utrpěl hematom na zádech.

Nechtěl prý ublížit

Mladíci ve věku 22 a 23 let, kteří byli obviněni dodatečně, pak stříleli ze stejného bytu v podvečerních hodinách v pondělí 23. února. Nejprve zasáhli do nohy ženu, která pak musela kvůli lehkému zranění vyhledat lékaře.

Zasažený muž utrpěl zhmožděninu dolní končetiny a druhé zasažené ženě mladíci pouze prostřelili levou botu. Další ženu pak střela zasáhla do podkoží stehenního svalu. Také ona skončila v péči lékařů.

Vzduchovka s optikou, kterou mladíci z Náchoda stříleli po kolemjdoucích | Foto: Policie ČR

„Pravděpodobně i proto, že si (mladíci) uvědomili důsledky svého jednání, snažili se po střelbě zbraň nejprve rozmontovat a následně ukrýt,“ dodala Ježková. Kriminalistům se ale vzduchovku podařilo nalézt.

20letý mladík už dříve vypověděl, že lidem nechtěl ublížit. Přiznal nicméně, že nestřílel jen na dopravní značky, ale i na kolemjdoucí osoby.


Zvětšit mapu

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme