Srážku vrtulníků v Argentině nepřežili i olympijští medailisté, natáčeli reality show

Při havárii dvou vrtulníků na severozápadě Argentiny zemřelo všech osm pasažérů a oba piloti. Stroje se nejspíše srazily. V oblasti se právě připravovalo natáčení dobrodružné reality show pro francouzskou televizi. Příčina neštěstí se vyšetřuje. Podle úřadů bylo počasí dobré.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V odlehlé části severozápadní Argentiny havarovaly dvě helikoptéry

V odlehlé části severozápadní Argentiny havarovaly dvě helikoptéry | Zdroj: ČTK

Starosta oblasti uvedl, že obě helikoptéry byly zcela spálené. Piloti byli Argentinci, všechny další oběti jsou Francouzi.

Jsou mezi nimi i jachtařka Florence Arthaudová, trojnásobná olympijská medailistka v plavání z Londýna Camille Muffatová a boxer Alexis Vastine, který má bronz z olympijských her v Pekingu.

"Náhlá smrt našich občanů je důvodem mého obrovského smutku," prohlásil francouzský prezident Francois Hollande.

Francouzské rozhlasové a televizní stanice zrušily svůj běžný program a zařadily speciály o této tragédii. Současně se spekuluje o příčinách neštěstí, které se stalo blízko Villa Castelli v provincii La Rioja, zhruba 1170 kilometrů od hlavního města Buenos Aires.

Televizní reality show běží v několika zemích a v horách na severozápadě Argentiny u hranic s Chile se už točila dvakrát.

Vrtulníky vždy odnesou skupinu soutěžících - většinou známých osobností - na odlehlé místo a ti se pak musí snažit přežít v přírodě.

Při nehodě zemřela francouzská plavkyně a olympijská medailistka Camille Muffatová (archivní foto) | Foto: Reuters

Mezi oběťmi srážky vrtulníků je i boxer Alexis Vastine, bronzový medailista z LOH v Pekingu | Foto: Reuters

Zvětšit mapu

Jan Šmíd, David Koubek, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme