Vrchní soud potvrdil tresty provozovatelům veřejného domu na Zlínsku

Provozovatelé veřejného domu v Želechovicích na Zlínsku Petr Slovák a Zuzana Gyurková si za kuplířství a obchodování s lidmi definitivně odpykají ve vězení 6,5 a 5,5 roku. Rozhodl o tom Vrchní soud v Olomouci, který tak potvrdil prosincový verdikt zlínského krajského soudu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzaně Gyurkové potvrdil soud trest 5,5 roku vězení

Zuzaně Gyurkové potvrdil soud trest 5,5 roku vězení | Zdroj: ČTK

Ve výši trestu se odrazilo i to, že odsouzení zaměstnali v erotických službách nezletilou dívku. Podle mluvčího soudu Vladimíra Lichnovského nebyl důvod verdikt měnit.

„Odvolání v případě obou obžalovaných bylo zamítnuto, a to z důvodu jejich nedůvodnosti, když skutkový stav byl ze strany soudu nalézacího zjištěn správně, byla správně uložena právní kvalifikace i trest, který byl ukládán v sazbě od pěti do dvanácti let,“ uvedl mluvčí.

Podle Jany Rejžkové, obhájkyně Zuzany Gyurkové, je trest pro její klientku příliš přísný. „Těch pět a půl let odsedí za svou naivitu. Za to, že chtěla žít jiný život,“ řekla Rejžková.

Vyšší trest dostal pětačtyřicetiletý Petr Slovák | Foto: ČTK

Oběma odsouzeným hrozilo až 12 let. Uložené tresty označil mluvčí soudu za přiměřené. „Trest odnětí svobody se zařazením do věznice s ostrahou se jeví jako přiměřený, spíše mírnější, neboť je ukládán téměř u samé spodní hranice zákonné trestní sazby,“ podotkl Lichnovský.

Dvojice od konce roku 2011 do jara 2013 hledala dívky na poskytování sexuálních služeb v podniku Dominika přes inzeráty v novinách a na internetu. Zaměstnali dívky ve věku kolem 20 let, v lednu 2012 zlákali k provozování prostituce i mladistvou dívku.

Prostitutky si vydělávaly kolem 2200 korun za hodinu. Vydělané peníze musely odevzdávat a dostávaly z ní polovinu. Šestnáctiletá dívka měla sazbu 2400 korun. Provozovatelé z poskytování sexuálních služeb dívek získali dohromady asi půl milionu korun.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme