Stavbaři mají dokončit novou lehkoatletickou halu v Ostravě ještě letos

V Ostravě roste nová atletická hala za více než 300 milionů korun. Sportovci by tam měli začít trénovat ještě ke konci letošního roku. Hala bude svého druhu největší v Česku a bude mít parametry i pro pořádání mezinárodních závodů. Nové sportoviště bude stát v sousedství ČEZ Arény ve Vítkovicích, kde tak vnikne unikátní zázemí pro atlety, hokejisty i fotbalisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletická dráha (ilustrační foto)

Atletická dráha (ilustrační foto) | Foto: David Kubíček

ČEZ Aréna, městský stadion a v blízké budoucnosti i atletická hala - tři špičková sportovní zařízení budou v Ostravě na jednom místě.

„Pracuje se rychle, doufám, že kvalitně, je to spousta mravenců na jedné stavbě,“ říká Kamil Vrubl, ředitel společnosti Vítkovice Aréna. Potvrzuje, že stavbaři přidali na tempu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Díky mírné zimě dohánějí pracovníci skluz na stavbě ostravské atletické haly, přesvědčila se Iva Havlíčková

„Ještě čekáme na postavení jednoho jeřábu a konečný termín by měl být 30. 11. letošního roku. Tady budou parkoviště a tady budou základy pro novou halu,“ ukazuje.

„Stávající atletický tunel bude rekonstruován a na něj přijde kolmo udělat nová atletická hala. 200metrový ovál s veškerými parametry potřebnými pro mistrovství republiky a podobně,“ doplňuje Vrubl.

Region halu potřebuje

Atletických hal je v republice málo a špičkoví sportovci se dosud museli jezdit připravovat do Prahy, potvrzuje šéf Českého atletického svazu Libor Varhaník.

„Pro nás je atletika v tomto regionu nesmírně silná. Ať už vezmu Opavu, Frýdek Místek, Třinec, Ostravu. A v určitém stadiu výkonnosti, kdy už není možné připravovat se bez zabezpečení v hale, nic jiného nezbývalo.“

Přednostně budou atleti v hale trénovat, ale počítá se tam i se závody, v ochozech bude zhruba tisícovka míst pro diváky.

„Například přebor Severomoravského kraje se konal v Bratislavě. Což mi nepřijde jako předsedovi Českého atletického svazu jako zrovna nejlepší řešení. Takže to všechno odpadne. A jsem tomu rád,“ pochvaluje si Varhaník.

Kromě běžeckého oválu bude součástí haly osm přímých drah o délce 60 metrů a sektory pro skok do výšky, dálky a o tyči a pro vrh koulí.


Zvětšit mapu

mkp, Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme