Mnoho Čechů věří, že na pátek třináctého vyhrají v loterii

Češi v loterii moc pověrčiví nejsou. Podle společnosti Sazka si na únorový pátek třináctého při mimořádném losování vsadilo téměř dvakrát víc lidí než obvykle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pátek třináctého

Pátek třináctého | Foto: Kateřina Křenová

Podle průzkumu společnosti Sazka jen 6 procent Čechů opravdu věří, že pátek třináctého jim přinese smůlu. Víc než třetina lidí pak v tento den čeká, že se stane něco mimořádného, a to v negativním i pozitivním smyslu.

Pro sázející jsou kromě pátků třináctého zajímavá další data, jako je třeba Velký pátek před Velikonocemi nebo zatmění Slunce. Obecně Češi také víc sázejí o Vánocích.

Pro víc než čtvrtinu lidí je šťastným číslem sedmička. Hned po ní ale následuje třináctka.

„Pak to jsou čísla šest, devět a pět. Když se ale podíváme na úplně nejčastěji tipovanou kombinaci, tak je to jedna, dva, tři, čtyři, pět a šest. To je kombinace, která ještě nikdy nebyla vylosována. Lidé ale stále věří, že může padnout,“ potvrzuje mluvčí Sazky Veronika Marková.

Na tuto kombinaci pravidelně sází až tisíc lidí v nedělním slosování a 800 ve středečním slosování.

Letos nás čekají tři pátky třináctého. Kolik jich už máte v životě za sebou?

Číst článek

Jako každý jiný pátek v roce lidé sází na sportovní akce. „Když si chcete vsadit na sport, tak tomu musíte hlavně rozumět. My máme provozní špičku každý pátek, protože se blíží sportovní víkend a Češi sází na oblíbený sport nebo zápas. U nás pátek třináctého moc neplatí,“ říká ředitel Asociace provozovatelů kursového sázení Marek Herman.

Sázející teď sledují především světový šampionát v biatlonu, který se koná ve Finsku. Sázkové kanceláře měly žně loni, kdy se sázelo na mistrovství světa ve fotbale, zimní olympijské hry v Soči a světový šampionát v hokeji.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme