Šéf lihové mafie Březina čelí další žalobě, kvůli nedovolenému ozbrojování

Podnikatel Radek Březina čelí další žalobě. Zlínský státní zástupce Jan Zubek ji podal kvůli nedovolenému ozbrojování. Loni police našla zbraně v jedné z budov bývalého areálu Svitu ve Zlíně, která patřila Březinovu otci. Podnikatel už je obžalován v kauze takzvané lihové mafie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kauza lihové mafie před soudem, Radek Březina

Kauza lihové mafie před soudem, Radek Březina | Foto: Jana Zemková | Zdroj: Český rozhlas

V jedné z budov průmyslového areálu našli policisté loni v únoru plně funkční samopal, brokovnici a pistoli ráže devět milimetrů.

V trezoru pak objevili tisíc kusů nábojů, tlumič na pistoli a zhruba 700 gramů semtexu s rozbuškami.

Podle okresního státního zástupce Jana Zubka neměl zlínský podnikatel Radek Březina na držení zbraní povolení. V případě uznání viny hrozí Březinovi až pět let vězení.

Hlavní líčení zatím podle Zubka nařízeno není a není ani jisté, zda se vůbec uskuteční. Soud by například mohl trestní stíhání zastavit pro neúčelnost.

U olomouckého krajského soudu totiž Březinovi hrozí podstatně vyšší trest. Podnikatel patří mezi obžalované v případu takzvané lihové mafie. Organizovaná skupina, která údajně obchodovala s nezdaněným lihem, měla stát na daních od konce 90. let připravit o 6,7 miliardy korun.

ČTK, Roman Verner, Petra Hosenseidlová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme