Tribuna chrudimského stadionu už má jasné obrysy, hotová bude za tři měsíce

13. březen 2015

Nová tribuna na městském fotbalovém stadionu v Chrudimi sice ještě není hotová, už teď ji ale nepřehlédnete. Konstrukce tvarem připomíná žebra obří velryby. Za pár měsíců se do ní schovají stovky fanoušků.

Michal Hejzlar z firmy, která tribunu buduje, potvrdil, že tribuna udrží pět set lidí, a upřesnil z čeho je základ vyrobený.

„Stavba je založena na pilotech. Celá konstrukce je tvořena prefabrikovaným betonem. Střechu budou tvořit dřevěné lepené vazníky,“ říká Hejzlar.

A dodal, co je ještě potřeba dodělat: „Pokračujeme na zázemí tribuny. Kde tady vzniknou nové šatny a nové sociální zázemí a pokladna. Na samotných tribunách pro diváky se bude dokončovat zábradlí a budou se pokládat sedačky.“

Stavba nové tribuny na chrudimském fotbalovém stadionu

Na první pohled asi každého, kdo kolem projede, zaujme konstrukce, která vypadá jako dřevěná žebra. Je to ale nosná část střechy a na to přijde krytina.

Dřevo je stále moderní

„Ta tribuna je navrhnuta v moderním trendu, který je ve světě a v Evropě zejména běžný, protože dřevo je všude velice využívaný materiál. Jenom u nás se na něj trochu pozapomnělo. V současné době k nám ale začíná pronikat,“ říká Zdeněk Strouhal, ředitel stavební společnosti.

Původní tribuna na městském stadionu stála od roku 1942, to je nějakých 72 let. Za novou tribunu město zaplatí 21 milionů korun a hotová bude ještě před prázdninami.

Bourání staré tribuny na chrudimském fotbalovém stadionu
autor: kop
Spustit audio