Eva Michaláková se v Norsku sešla s jedním ze synů, kterého jí odebraly úřady

Česká matka Eva Michaláková se po roce viděla se svým mladším synem Davidem. Starší syn Denis na schůzce nebyl. Zástupci norské sociální služby Michalákové řekli, na poslední setkání s ní syn reagoval negativně. Ženě odebraly děti v roce 2011 norské úřady poté, co rodina čelila nepotvrzenému obvinění ze sexuálního zneužívání. Češka se děti snaží získat zpět do své péče.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Michaláková

Eva Michaláková | Foto: Filip Jandourek

Setkání doprovázela silná bezpečnostní opatření. „Já jsem měla pocit, když jsem na tu schůzku přišla, jako bych byla největší terorista,“ popsala Eva Michaláková.

Na místě byli nejen zástupci norského sociálního úřadu, ale také policie a podle Michalákové i pracovníci bezpečnostní služby. „Musela jsem u vstupu odevzdat telefon a fotoaparát,“ přiblížila Češka.

Ta si stěžovala na to, že v místnosti, kde k setkání došlo, byli i pěstouni, u nichž její syn vyrůstá. „Což bylo v rozporu s tím, co jsme si domluvili na té schůzce v lednu,“ řekla Michaláková.

Kauza Michalákovi | Foto: Český rozhlas

Eliška Malínská, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme