Snídaně pro žáky a jejich rodiče chtějí zavést další školy v Česku

Stále víc škol v Česku zvažuje zavést společné snídaně pro rodiče s dětmi. Od února nabízí tuto možnost třeba Fakultní základní škola Umělecká v Praze 7. Společnými snídaněmi chce zlepšit stravovací návyky dětí. Řada z nich totiž není zvyklá ráno pravidelně a zdravě jíst. Reportáž Českého rozhlasu, která na novinku upozornila, vzbudila zájem i mezi dalšími školami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cereáli, ovesné vločky, snídaně, müsli, ovesná kaše, oves

cereáli, ovesné vločky, snídaně, müsli, ovesná kaše, oves | Foto: stock exchange

„Já jsem o tom na poslední poradě ředitelů hovořil před ostatními kolegy z ostatních škol, kterým se to velmi líbilo, protože to ani jedna jiná škola na Praze 7 zatím nezavedla,“ popisuje ředitel školy Bohumil Kettner a dodává:

„Ale jasně jsme si řekli, že tohle všechno závisí na vzájemné komunikaci s ostatními pracovníky škol, zejména tedy s pracovnicemi školní jídelny. Pokud je tam ta komunikace dobrá, tak si myslím, že by to mohli nastartovat rovněž.“

Snídaně ve škole zavedla už loni třeba i 11. základní škola v Kladně. Odborníci na výživu takový přístup vítají. Zejména děti na druhém stupni podle nich většinou nesnídají správně nebo dokonce vůbec.

Zdravá snídaně | Foto: Český rozhlas

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme