Venezuelský opoziční aktivista se oběsil ve věznici tajné policie

Venezuelský opoziční aktivista se oběsil ve věznici tajné policie. Potvrdilo to tamní ministerstvo vnitra. Ve vězení byl za údajné podněcování pouličního násilí v průběhu loňských protestů proti prezidentovi Nicolási Madurovi a jeho vládě. Opozice teď požaduje důkladné prošetření případu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězení, mříže (ilustrační foto)

Vězení, mříže (ilustrační foto) | Foto: stock exchange | Zdroj: Stock Exchange | CC0 1.0

Podle jeho dcery se 64letý aktivista Rodolfo González bál toho, že ho převezou do běžného vězení Yare. Je nechvalně proslulé tím, že ho ovládají gangy, které mají přístup ke zbraním a drogám. Úřady ale jeho plánovaný přesun popírají.

Policie zatkla aktivistu a komerčního pilota loni 26. dubna, kdy ho takzvaný spolupracující vlastenec udal jako údajného vůdce protestů.

Ve vězení zůstává dalších 40 osob zadržených při loňských demonstracích proti vládě Nicoláse Madura. Ten se podle opozice snaží proti jejím představitelům tvrdě zakročit.

Venezuelské úřady začaly smrt Rodolfa Gonzáleze vyšetřovat.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme