Německo vybírá kandidáta na olympiádu v roce 2024. Ve hře je Hamburk a Berlín

Německý kandidát na uspořádání letních olympijských her v roce 2024 bude Hamburk nebo Berlín. O vítězi rozhodne německý olympijský sportovní svaz v pondělí 16. 3. večer. Větší podporu mezi lidmi má olympiáda v Hamburku. Aby se v jejich městě konala si přeje 65 procent Hamburčanů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

olympijské kruhy

olympijské kruhy | Foto: Robert Mikoláš

Navzdory velké kampani je v Berlíně podpora slabší, pro konání olympiády se vyslovilo 55 procent místních. Většina německých sportovních svazů by si ale olympiádu přála právě v Berlíně, kde je celá řada sportovišť, ve kterých se už konají mezinárodní klání.

Přehrát

00:00 / 00:00

O kandidatuře německých měst na olympiádu mluvil berlínský zpravodaj ČRo Pavel Polák

Samotný Berlín pak argumentuje tím, že takováto akce by německé metropoli velmi slušela. Berlín je navíc oblíbený v zahraničí a olympiádou by si mohl dál zvýšit svoje renomé.

Zato v Hamburku by se muselo hodně stavět, aby se tam olympiáda mohla vůbec konat.

Obě města se snaží získat podporu osmičlenného představenstva německého olympijského svazu, který kandidáta musí vybrat jednomyslně.

Zatím ale jde pouze o kandidaturu. O pořádání olympiády v roce 2024 usilují také Boston, Paříž a Řím.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme