Hlavní sezóna v lyžařských areálech končí. Vlekaři lákají na nižší ceny

Zimní střediska hlásí start vedlejší sezóny. Pro lyžaře to znamená menší výdaje za jízdné. Přestože jsou ale podmínky na sjezdovkách stále dobré, lidí jezdí méně. Provozovatelé areálů proto nabízejí různé akce, aby turisty na hory ještě přilákali. V provozu budou vleky pravděpodobně do Velikonoc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lanovka

lanovka | Foto: Klára Stejskalová

„Pozorujeme velmi velký pokles zájmu. Proto se lidi snažíme nalákat nejen na kvalitně připravené sjezdovky, ale i na nižší cenu, aby přijeli třeba s celou rodinou a využili toho. Zima rozhodně ještě nekončí,“ řekl vedoucí areálu v Herlíkovicích Michal Hošek.

Na sjezdovkách je podle něj přes půl metru upraveného sněhu. Vlekaři se teď do zimních středisek snaží lidi nalákat hlavně zlevněním jízdného.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co budou v následujících týdnech areály lyžařům nabízet, zjišťovala Kateřina Kohoutová

„My jsme vedlejší sezónu nasadili už na poslední týden jarních prázdnin, který teď běží. Rozdíl oproti hlavní sezóně je více než 10procentní. Pro další týden do konce zimní sezóny máme připravenou další slevu zhruba 15 procent,“ dodal Michal Hošek.

„Pro klienty to hlavně znamená zlevnění jízdného, můžou se těšit na různé akce, na doplňkové služby,“ potvrdil i vedoucí areálu na Horních Mísečkách Zdeněk Spilka.

Podobně je to i v dalších střediscích v Krkonoších. Na svahy sem teď jezdí hlavně Češi. Němci, Dánové a Holanďani už tu téměř nejsou. Výjimku ale tvoří Poláci.

„Převažuje česká klientela, doznívá polská,“ shrnul Zdeněk Spilka.

Vedlejší sezóna přináší i nižší ceny za ubytování. Objednávek na týdenní pobyty už mnoho není. V horských střediscích zůstávají podle vedoucí jednoho z hotelů ve Špindlerově mlýně Lenky Hrubé lidé na dva, tři dny nebo na prodloužený víkend.

„Pořád jsou ještě dobré sněhové podmínky, takže my čekáme, že i konec března bude ještě relativně dobrý, že minimálně o víkendech ještě poptávka bude.“

Areály se snaží vymyslet i doplňkový program pro lidi, která už touto dobou lyžování neláká.

„Připravujeme pro lidi řadu akcí, ať už je to testování lyží zdarma, taky animační programy pro děti, různé soutěže, hry, abychom jim ten víkend zpříjemnili,“ vyjmenoval Michal Hošek.

Podle současného počasí se dá předpokládat, že většina areálů bude v provozu do Velikonoc.

Kateřina Kohoutová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme