Snowboardista Horák nahradil 4. místem ve slopestylu výpadek Pančochové

Na nejlepší výsledek v kariéře dosáhl ve finále Světového poháru ve slopestylu snowboardista Petr Horákov. Ve Špindlerově Mlýně skončil čtvrtý a překonal tak i hlavní hvězdu české reprezentace - devátou Šárku Pančochovou. A přestože Horák skončil jen jeden a čtvrt bodu za bronzovým Finem Piroinenem, zklamaný rozhodně nebyl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Horák během závodu Světového poháru ve Špindlerově Mlýně

Petr Horák během závodu Světového poháru ve Špindlerově Mlýně | Zdroj: ČTK

„Jsem rád, že se to povedlo doma, v místě, kde mám kamarády a rodinu. Jsem spokojený,“ popisoval třiadvacetiletý český jezdec, který patřil mezi finálovou desítkou mezi nejstarší.

A protože se mu kvalifikace ve Špindlerově Mlýně podle představ nepovedla, musel ještě dopoledne před bojem o medaile absolvovat dvě semifinálové jízdy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snowboardisté Petr Horák s Šárkou Pančochovou opustí závod SP ve Špindlerově Mlýně s rozdílnými pocity

„Na jednu stranu jsem si říkal, že by bylo lepší postoupit do finále přímo, abych se tolik neunavil a nebyl tolik ve stresu. Takhle jsem se ale před finále aspoň rozjezdil,“ podotkl Horák s tím, že více se mu zamlouvala druhá finálová jízda.

„Letěl jsem na skoku dále, na rampě jsem sice pár chyb udělal, ale sedlo mi to,“ dodal český reprezentant, jenž se díky čtvrté příčce ze závěrečného závodu Světového poháru v sezoně posunul na 6. místo konečného pořadí elitního seriálu.

A protože už letos dokázal vyhrát univerziádu ve španělské Granadě a v americkém Park City skončil osmý, pro soupeře jeho úspěch překvapením nebyl. „Už jsme kmoši, jezdíme spolu a pak spolu chodíme i na párty. Známe se a víme, co od sebe očekávat,“ říkal šťastný Horák.

Pančochová zklamání nezakrývala

O poznání méně úsměvů byste v cílovém prostoru na Snowjamu našli na tváři Šárky Pančochové. Loňská vítězka celkového pořadí světového poháru skončila po dvou nepovedených semifinálových jízdách devátá.

„Užila jsem si to, ale zklamaná jsem. Už podruhé se mi tady nepodařilo do finále postoupit, asi do Špindlu nebudu jezdit,“ říkala s úsměvem a nadsázkou Pančochová, která hledala příčiny výpadku.

Snowboardistka Šárka Pančochová na tiskové konferenci při příležitosti Světového poháru ve Špindlerově Mlýně | Foto: ČTK

„Asi jsem byla nahecovaná, v rampě jsem se odrazila trochu víc dovnitř a spadla jsem. To se stává,“ mluvila o svém v aktuální sezoně teprve druhém slopestylovém závodě čtyřiadvacetiletá závodnice.

Těsně před její druhou semifinálovou jízdou měla hodně nepříjemný pád na posledním třicetimetrovém skoku Švýcarka Somainiová, pro kterou musela vyrazit horská služba.

„Nedívala jsem se na nikoho, ani nevím, že někdo spadl. Pro mou psychiku je lepší, když to nevidím,“ dodává k adrenalinové zábavě a progresivní sportovní disciplíně Pančochová.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme