O medaili připravila Soukalovou poslední rána. Z první pětky má ale radost

Stačilo trefit i poslední terč z dvaceti a Gabriela Soukalová by měla další medaili z mistrovství světa. Jenže po své jediné střelecké chybě v závodě s hromadným startem skončila česká biatlonistka ve finském Kontiolahti pátá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová se raduje z páté příčky ze závodu s hromadným startem na MS

Gabriela Soukalová se raduje z páté příčky ze závodu s hromadným startem na MS | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Převažují pocity radosti a štěstí. Jsem ráda, že jsem se znovu dostala do první pětky. Kdo by to byl před začátkem šampionátu řekl,“ řekla po závodě Soukalová.

Prvních devatenáct terčíků trefila, ale poslední ránu poslala vedle a musela na trestné kolo. Jediné střelecké zaváhání v závodě stálo českou reprezentantku zisk už třetí medaile na mistrovství.

Přehrát

00:00 / 00:00

S biatlonistkou Gabrielou Soukalovou po slavnostním vyhlášení výsledků mluvil Tomáš Kohout

„Byla jsem trochu sobec a říkala jsem si, že chci pro sebe chytit každou ránu. Snažila jsem se odvést precizně najetý a vystředěný rány. Na tu poslední bych bývala vsadila boty, že tam spadne, ale asi jsem se už viděla na trati. Koncentrace už nebyla tak dobrá,“ přiznala Soukalová.

Po poslední střelecké zastávce netušila, jestli jsou za ní silné běžkyně, či nikoliv. Pětadvacetiletá biatlonistka sice předjela Němku Hildebrandovou, ale naopak neustála atak Italky Oberhoferové a Bělorusky Domračevové.

Soukalová pátá v závodu s hromadným startem, vyhrála Semerenková

Číst článek

„Znenadání mě tam přefáraly a vzaly mi víru, že bych mohla medaili chytit. Až do posledního stoupání jsem věřila, že s nimi budou držet krok, ale poté mi cukly,“ popisovala držitelka stříbra z vytrvalostního závodu a zlata ze smíšené štafety.

Soukalovou potěšil i fakt, že i přes náročný program ji síly docházely až kilometr před cílem. „Během sezony mi síly docházely už i 200 metrů po startu,“ smála se. „Bylo to pozitivní, jelo se mi lépe, než v průběhu sezony. Závod jsem si užívala,“ dodala rodačka z Jablonce nad Nisou.

 

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme