Šlesingra zklamal na MS v Kontiolahti areál, Moravce zase nízké návštěvy

Čeští biatlonisté můžou na mistrovství světa v Kontiolahti vzpomínat v dobrém. V pondělí odsud odletí s kompletní medailovou sbírkou, o kterou se postarala zlatá smíšená štafeta, stříbrná Gabriela Soukalová a stříbrný i bronzový Ondřej Moravec. Přes velké úspěchy jim ale samotné finské středisko zřejmě hluboko v srdci nezůstane.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČEský biatlonista Michal Šlesingr na startu sprintu

ČEský biatlonista Michal Šlesingr na startu sprintu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Dechovka z města Lieksa vyhrávala hity skupiny ABBA, třeba Dancing Queen nebo Winner Takes It All, ale vhodnější by bylo spíš Waterloo. Šampionát v Kontiolahti totiž mistrovství světa v mnoha ohledech vůbec nepřipomínal.

„Parametry areálu nejsou takové, jaké bych si na mistrovství světa představoval. Díky postaveným tribunám to působí větším dojmem, než při Světových pohárech. V porovnání s Německem nebo Novým Městě na Moravě je to ale menší,“ říká Michal Šlesingr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Michala Šlesingra by měl biatlonové MS hostit větší areál než ten, který je ve finském Kontiolahti

Třeba doprovodný program nepřipravili organizátoři kromě žesťů z Lieksy v podstatě žádný. I pár minut před startem je na stadionu úplné ticho a tribuny, o kterých mluvil Šlesingr, sice stojí, ale aspoň trochu plné a hlučné byly jen o víkendech.

Proti Novému Městu na Moravě je to obrovský kontrast. Na Vysočinu zavítalo jen na třídenní Světový pohár víc příznivců než do Kontiolahti za osm soutěžních dní mistrovství světa.

Podle prezidenta Mezinárodní biatlonové unie Anderse Besseberga je to logické, protože kromě Kaisy Mäkäräinenové nemají domácí příznivci na koho chodit.

Olympijská sezona nebyla ojedinělá, těší šéftrenéra biatlonistů Rybáře

Číst článek

I na smíšené štafetě bylo s nadsázkou víc závodníků než fanoušků, takže si členka zlatého týmu Gabriela Soukalová připadala jak na Českém poháru v Harrachově. Ondřeje Moravce zase zklamalo publikum při jeho bronzovém vytrvalostním závodě.

„Na vyhlášení jsem viděl asi čtyřicet diváků, to mi přišlo hodně ubohé. Je to asi přehnané slovo, ale na mistrovství světa by se to stávat nemělo. Lidé se tady chodí dívat jen na Kaisu,“ přiznal 30letý biatlonista, který jako jediný v Kontiolahti získal zlatou, stříbrnou i bronzovou medaili.

Domácí hvězda Kaisa Mäkäräinenová po této sezóně plánuje ukončit kariéru, takže i když by místní organizátoři rádi pořádali další biatlonové akce, Šlesingr pro ně má jiný návrh. „Zhasnou a půjdou domů,“ podotkl dvaatřicetiletý reprezentant.

Organizátoři MS v Kontiolahti zvětšili areál přídavnými tribunami | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme