Policisté na jihu Moravy varují seniory před nekalými obchodníky i v kostelech

Jihomoravští policisté chodí varovat seniory před praktikami nekalých obchodníků i do kostelů. Krajská policie zvolila kostely a farnosti jako ideální místo pro oslovení starší generace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Interér kostela

Interér kostela | Foto: Jiřina Šmídová

V Orlovicích na Vyškovsku skončila mše, někteří lidé však neodcházejí. Skupinka seniorů čeká na to, co se dozvědí od policistky Alice Musilové.

Ta je přišla varovat před praktikami takzvaných šmejdů, tedy nekalých obchodníků, kteří se snaží využít důvěřivosti a bezbrannosti starších lidí a prodat jim třeba předražené nádobí či jiné předměty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o tom, jak policisté školí seniory, natočila redaktorka Kateřina Pichalová

Podle policistky mívají senioři hodně otázek a také vyprávějí o svých zkušenostech. „Reagují v podstatě vstřícně. Myslím si, že jsou za ty informace rádi,“ poznamenává policistka.

Seniory to, že hned po skončení mše za oltářem faráře vystřídá policista v uniformě, vůbec nepřekvapilo. „Vůbec nám to nevadí,“ říká jedna z přítomných žen. „Jsem ráda, že jsem tady zůstala a že jsem si to poslechla,“ dodává.

„Je to od nich hezký. Doufám, že se toho chytnou i druzí a třeba jiné vesnice anebo kraje,“ podotýká muž.

Podobně si tyto návštěvy policistů v kostelech a na farách chválí i věřící na Blanensku.

kov, Kateřina Pichalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme