Silnice z Hradce na Vysokou je nebezpečná, policie možná upraví dopravní značení

Úzká silnice, nebezpečný horizont, spousta cyklistů a hlavně spěchající řidiči. S tím vším se potkáte, pokud jezdíte z Hradce Králové směrem na Vysokou nad Labem. Poslední smrtelná nehoda, která se stala koncem února, vyburcovala starostu Vysoké. Chce prosadit změny, které by měly vést k větší bezpečnosti na této silnici.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

„Silnice z Vysoké je nebezpečná, je velmi frekventovaná, jsou tam i nebezpečné úseky a několikrát jsem se tam setkala s bezohlednými řidiči,“ stěžuje si jedna z obyvatelek Vysoké nad Labem.

Touto silnicí si lidé z jižního předměstí Hradce Králové krátí cestu k dálnici D11. Hlavně kvůli riskujícím řidičům je jízda po této silnici velmi nebezpečná. Nejlepším řešením by bylo rozšíření komunikace, jenže to komplikují výkupy pozemků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se bude upravovat značení na silnici z Hradce Králové směrem na Vysokou, zjišťoval Václav Pilný

„Soukromí vlastníci pozemků, zejména na katastru Třebše, mají jiný názor, než aby prodali pozemek na rozšíření silnice. Nesouhlasí a kladou si nesmyslné podmínky, takže to půjde pomalu. V katastru Vysoké jsme na tom začali dělat intenzivně, takže se to rozšíření povede rychleji,“ říká nezávislý starosta Vysoké Jiří Horák.

Zatím se pro zvýšení bezpečnosti připravují alespoň dílčí opatření.

„Jedna z variant, která je nyní zvažována, je revize dopravního značení a případné doplnění svislého a vodorovného dopravního značení. Policisté nevylučují, že k řešení problému může být přizvána také odborná autorita z odboru dopravní stavby,“ dodává za policii Lenka Burýšková.

Kromě úpravy dopravního značení by se na silnici mezi Vysokou nad Labem a Hradcem Králové měli také častěji ukazovat policisté s mobilním radarem.

„Policie slíbila, že využije toho, že má mobilní radary na autech. Bude tam jezdit za lidmi, kteří pojedou rychle a pak si je stopne ve Vysoké nebo v Hradci,“ upozorňuje starosta Vysoké nad Labem Jiří Horák.

V loňském roce vyšetřovala policie na úseku mezi Hradcem Králové a Vysokou šest dopravních nehod, letos zatím dvě.

Václav Pilný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme