Trenér Vrba oznámil nominaci na zápasy s Lotyšskem a se Slovenskem

Českou fotbalovou reprezentaci čeká za 12 dní další kvalifikační duel mistrovství Evropy. V pražském Edenu přivítá Lotyšsko. Reprezentační kouč Pavel Vrba už oznámil nominaci. Je v ní pět fotbalistů pražské Sparty. Do národního týmu se po delší době vracejí zástupci německé Bundesligy Theodor Gebre Selassie a Adam Hloušek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba

trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba | Foto: licence Creative Commons 3.0 Unported, Vachovec1

Kvalifikační zápas s Lotyšskem se hraje 28. března v pražském Edenu, 31. března se pak čeští fotbalisté představí v Žilině, kde mají domluvený přípravný zápas proti Slovensku.

V nominaci je zatím 19 jmen. Největší starosti měl český kouč především se složením obrany. Kvůli zranění nemůže počítat se Sivokem, Kadeřábkem ani Řezníkem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba oznámil nominaci na zápasy s Lotyšskem a se Slovenskem. TK sledoval redaktor Jan Kaliba

Pozvánku tak dostal pravý obránce Gebre Selaissie z Brém nebo Adam Hloušek ze Stuttgartu. Mezi nominovanými je i brankář Petr Čech a záložník Tomáš Rosický.

Čech by měl příští týden v sobotu odchytat kvalifikační utkání proti Lotyšsku, ale k následné přípravě na Slovensko nepojede. Naopak Rosického by kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba v Žilině rád viděl.

„Ve čtvrtek budou donominováni tři hráči do pole, brankář bude pravděpodobně donominován až na utkání se Slovenskem,“ uvedl trenér.

Měli by to podle něj být hráči z české ligy. „Čekám na středeční utkání Plzeň – Slavia. Ve čtvrtek pak řeknu konkrétní jména. Měl by to být pravý obránce, pravý záložník a hrotový útočník,“ dodal Vrba.

Do útoku určitě nenastoupí Matěj Vydra, kterého dostal k dispozici trenér národního týmu do 21 let Jakub Dovalil k přípravě proti Anglii a Portugalsku před domácím evropským šampionátem.

Nominace reprezentace pro zápasy s Lotyšskem a se Slovenskem
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea), Tomáš Vaclík (Basilej)
Obránci:
Theodor Gebre Selassie (Brémy), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul), Marek Suchý (Basilej), David Limberský (Plzeň), Václav Procházka ( Plzeň), Adam Hloušek (Stuttgart), Mario Holek (Sparta Praha)
Záložníci:
Vladimír Darida (Freiburg), Bořek Dočkal (Sparta), Daniel Kolář (Plzeň), Ladislav Krejčí (Sparta), Václav Pilař (Plzeň), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Martin Pospíšil (Jabonec), Tomáš Rosický (Arsenal), Lukáš Vácha (Sparta)
Útočníci:
David Lafata (Sparta)
Zdroj: FAČR

Jan Kaliba, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme