Růžička prodloužil smlouvu u reprezentace, trénovat chce i klub

Vladimír Růžička bude trénovat hokejovou reprezentaci i v příští sezoně. Předseda Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král na dnešní tiskové konferenci v Praze oznámil, že se s Růžičkou domluvil na podmínkách nové roční smlouvy. Zkušený trenér chce ale působit v klubového hokeji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička

Vladimír Růžička | Foto: Filip Jandourek

„Zkrátka mi to chybí. Potřebuju být na ledě a na střídačce. Tuhle sezonu jsem si hrozně užil, odpočinul jsem si a udělal si jiný pohled na hokej,“ říká Vladimír Růžička.

Aktuálně má čas jen na národní tým, ale od následující sezony by se to mělo změnit. Český kouč chce být na střídačce prakticky pořád. „Chybí mi práce s mužstvem každý den. Piplat se s hokejem, tréninky, zápasy. Je březen a dodnes jsem stál osmkrát na střídačce. To je málo.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti k setrvání Vladimíra Růžičky u reprezentace zjistil reportér ČRo František Kuna

Růžička původně avizoval, že případné pokračování u reprezentace bude spojené pouze se ziskem medaile z domácího květnového šampionátu. Svaz ale přišel s nabídkou dřívnež kouč čekal.

„Pořád si stojím za tím, že když budeme mít medaili, chci pokračovat, ale přišla nabídka, že nebudou čekat do května. Překvapilo mě to a přijal jsem ji, vysvětluje. Zkušený trenér už s reprezentací slavil dvě zlata na MS, bylo to v letech 2005 a 2010 a tak se nabízí paralela s další „pětiletkou.“

„Domluvili jsme se na sezoně, ale uvidíme, jak to bude fungovat, jak dopadne MS, jestli někde podepíše smlouvu, jak mu tam budou vycházet vstříc. Kdyby to bylo směrem na východ, tak podání ruky nebo slovo nic moc neznamená,“ ví předseda hokejového svazu Tomáš Král.

„Pokud by všechno fungovalo, není důvod, aby nebyl u národního týmu třeba tři roky, pokud by měl zájem,“ dává Růžičkovi volnou ruku při hledání klubového angažmá předseda Českého svazu ledního hokeje. A nebráni se delšímu pokračování.

Trenérovi skončí smlouva po příští sezoně, ale hned v září 2016 se bude hrát v Kanadě Světový pohár. „A pak je ještě olympiáda,“ usmál se Vladimír Růžička při pomyšlení na další setrvání u reprezentace.

Teď ho bude ale zajímat hlavně startující příprava na domácí šampionát. K prvním tréninkům nominoval 18 hráčů, k finální podobě má ale kádr ještě hodně daleko, měnit se bude podle vývoje české extraligy, evropských soutěží a také samozřejmě NHL.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme