Žena s defektem na pneumatice odstavila auto uprostřed D1, další řidička do ní narazila

Dopravu na brněnské dálnici D1 nedaleko Říčan u Prahy včera dopoledne zkomplikovala řidička, která své osobní auto s defektem na pneumatice odstavila v prostředním dálničním pruhu. Narazil do něj další vůz, jehož řidička se lehce zranila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D1, pohled z mostu u Humpolce

Dálnice D1, pohled z mostu u Humpolce | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

„Ohrozila nejenom sebe, ale i ostatní právě v tom, že zkomplikovala bezpečnost a plynulost provozu. Jiný řidič nemůže až zas tak dopředu počítat s tím, že někdo odstaví vozidlo v prostředním nebo levém pruhu. Řidič by sice měl být připraven na nenadálou událost, nikdo ale většinou nepočítá s takovou mimořádnou událostí,“ říká mluvčí Ústředního automotoklubu Petr Vomáčka.

Žena měla i přes možné poškození pneumatiky odstavit auto na krajnici, navléci si reflexní vestu a umístit trojúhelník v požadované vzdálenosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Žena s defektem na pneumatice odstavila auto uprostřed D1. O bezpečnosti provozu mluví mluvčí Ústředního automotoklubu Petr Vomáčka

„Pak řešit výměnu kola, nebo si zavolat asistenční službu, případně na pomoc policii, pokud si nebyla jistá svojí bezpečností,“ doporučuje Vomáčka.

Praxe by měla být stejná v zahraničí. „V zahraničí doporučujeme volat policii právě k označení dané překážky, nebo správce komunikace, což většinou bývá autoklub. Správce komunikace označí místo překážky buďto světelnou šipkou nebo značením. A taky pomůže s výměnou pneumatiky. Pak jsme bezpečnější a i ostatní účastníci silničního provozu vědí, že je na silnici nějaká překážka,“ dodává Vomáčka.

Ten se v minulosti setkal s podobným případem – dodávkou odstavenou v levém jízdním pruhu, kde její řidič měnil pneumatiku.

Událost se stala v neděli dopoledne na 11. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno a vytvořily se kvůli ní kolony aut.

Michaela Vydrová, Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme