Evropská komise podle Sobotky souhlasí se služebním zákonem

Evropská komise podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) posvětila služební zákon. Přijetím zákona Česká republika splnila jednu z důležitých podmínek pro čerpání peněz z Evropské unie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka | Foto: Michal Doležal | Zdroj: ČTK

„V pátek odpoledne jsem obdržel dopis od předsedy Evropské komise Jean-Claude Junckera, ve kterém mi potvrdil, že Evropská komise souhlasí s úpravami služebního zákona a jeho konečnou podobou,“ uvedl premiér Sobotka ve zprávě zveřejněné na webu vlády.

První výzvy k operačním programům by mohly přijít už v nejbližších týdnech.

Služební zákon platí od začátku letošního roku. Měl by přinést především odpolitizovanou, profesionální státní správu. Zda se tato očekávání naplní, ukáže až praxe, nejprve však musí ministerstva na nový systém přejít.

„Znovu si rozdělit ministerstvo na sekce, na odbory, na oddělení, tak, aby prostě bylo jasné, jak bude vypadat nová struktura a kolik lidí bude v té nové struktuře vlastně pracovat. Druhá věc, která se bude chystat, tak je potom ta dlouhá šňůra výběrových řízení. V tuhle chvíli je vypsáno výběrové řízení na státní tajemníky, budou se vypisovat výběrová řízení na náměstky, kteří řídí jednotlivé sekce,“ podotkl státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.

Lenka Jansová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme