Škoda, nebo Necid? O dalším útočníkovi do reprezentace Vrba ještě rozhodne

Fanoušci Slavie se těšili, že po delší době uvidí v nominaci fotbalové reprezentace hráče svého klubu. A stále mají naději, že se dočkají. Jméno útočníka Milana Škody sice na soupisce pro kvalifikační zápas s Lotyšskem a přípravný duel na Slovensku zatím chybí. Trenér Vrba ho ale ještě může doplnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Škoda má reálnou šanci dostat se díky výkonům v posledních týdnech do reprezentace

Milan Škoda má reálnou šanci dostat se díky výkonům v posledních týdnech do reprezentace | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Nechci nikoho favorizovat, ale týká se to těchto dvou hráčů. Tomáš Necid začal teď hrát ve Zwolle, do posledních třech utkání nastoupil. Škoda je momentálně nejlepší střelec, v momentě, kdy ho dali na hrot a nehraje stopera, se prosazuje. Rozhodne středeční utkání,“ vysvětluje Pavel Vrba.

V zápase Plzně se Slavií může Vrbu přesvědčit nebo odradit třeba i plzeňský pravý bek František Rajtoral, který zatím v nominaci není i přes zranění svého týmového spoluhráče Řezníka a hlavně sparťana Kadeřábka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o nominaci fotbalové reprezentace zjistil od Pavla Vrby reportér ČRo Jan Kaliba

Jedinečnou šanci na svou reprezentační renesanci tak dostává Theodor Gebre Selassie z Werderu Brémy, zatím jediný nominovaný pravý obránce. „Jeho pozice v klubu je momentálně velice silná. Při problémech, které máme na pravé straně, byl Theo první, koho jsme nominovali,“ říká trenér.

„Ve čtvrtek bude nominovaný ještě jeden pravý obránce, tam si nechávám trošku prostor, ale to je spíš moje přání, aby byl Pavel (Kadeřábek) v pořádku, ale tam je asi minimální šance,“ tuší kouč národního týmu. Šance na uzdravení obránce Sparty je podle něj asi desetiprocentní.

V obranné řadě bude chybět chybět i stoper Tomáš Sivok.

 

Kromě druhého útočníka a pravého obránce povolá Vrba ve čtvrtek ještě dalšího pravého záložníka, také zřejmě z nejvyšší domácí soutěže. Další noví hráči mohou přibýt po kvalifikaci s Lotyšskem, protože v následné přípravě na Slovensku Vrba rád vyzkouší další fotbalisty.

Týkat by se to ale nemuselo kapitána Tomáše Rosického. „Tomáš je jedním z hráčů, s kterým se chceme bavit, jestli pojede na Slovensko, nebo se vrátí do Arsenalu. Lotyšsko je jasné, ale Slovensko nechám na něm. Většinou, když hraje zápasy ve dvou dnech, šetří se na klub,“ zná kouč návyky opory reprezentace.

Trenér Vrba oznámil nominaci na zápasy s Lotyšskem a se Slovenskem

Číst článek

„Pokud se bude cítit dobře zdravotně, byl bych rád, aby na Slovensko jel. Možná se svého stého startu dočká v Žilině,“ pousmál se Pavel Vrba.

114. startu se v Žilině naopak nedočká Petr Čech, který po vyhlášení Fotbalisty roku příští neděli odletí zpátky do Londýna a místo něj vyrazí na Slovensko po boku Tomáše Vaclíka jeden z brankářů reprezentace do 21 let.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme