Britskou Metropolitní policii čeká vyšetřování kvůli údajným pokusům ututlat pedofilní případy

Ve Spojeném království pokračuje prověřování historických případů zneužívání dětí, ve kterých údajně figurovali političtí i policejní prominenti. Metropolitní policii čeká vyšetřování kvůli tomu, že se výbušné kauzy údajně snažila ututlat. Podle médií ale jasné důkazy chybějí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V komplexu Dolphin Square v Londýně na počátku 80. let údajně docházelo ke zneužívání i vraždám dětí

V komplexu Dolphin Square v Londýně na počátku 80. let údajně docházelo ke zneužívání i vraždám dětí | Zdroj: Reuters

Nejzávažnější obvinění se týkají údajného zneužívání i vražd dětí na počátku 80. let v bytovém komplexu Dolphin Square v centru Londýna.

Policie věří informacím muže s přezdívkou Nick, který měl být sám dětskou obětí pedofilního kruhu mocných postav veřejného života.

Průlom v šetření událostí starých více než 30 let ale nepřichází. Britská nezávislá komise pro stížnosti na policii teď začne prošetřovat podezření, že se Metropolitní policie snažila před lety případy ututlat.

Jde celkem o 14 podezření, která se týkají časového úseku dlouhého čtyři desítky let. Policie měla údajně zastavovat vyšetřování, pokud se dostalo příliš blízko k prominentům, nebo odstraňovat jména vlivných politiků z vyšetřovacích spisů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme