Soud v Ostravě řeší loňské napadení zpěváka Hrůzy

Krajský soud v Ostravě dnes začal projednávat útok na zpěváka Michala Hrůzu. Ten loni po napadení ve Stodolní ulici zůstal několik dnů v bezvědomí. Dva útočníci jsou obžalováni z vydírání a výtržnictví. Podle státního zástupce se Hrůza zachoval jako slušný člověk, když se snažil uklidnit jejich spor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Krajského soudu v Ostravě začal soud se dvěma mladíky, kteří podle obžaloby napadli zpěváka Michala Hrůzu. Na snímku obžalovaní Nikolas Agoratsios (v popředí uprostřed) a Patrik Kaifáš (vpravo)

U Krajského soudu v Ostravě začal soud se dvěma mladíky, kteří podle obžaloby napadli zpěváka Michala Hrůzu. Na snímku obžalovaní Nikolas Agoratsios (v popředí uprostřed) a Patrik Kaifáš (vpravo) | Zdroj: ČTK

„Zachoval se jako slušný občan a dopadl, jak dopadl. Celý útok byl motivovaný snahou znemožnit poškozenému, aby kontaktoval policii,“ řekl Českému rozhlasu státní zástupce Michael Togner.

Obžalovaní uvedli, že všeho litují. Tvrdí ale, že si nic nepamatují. Podle obžaloby Nikolas Agoratsios a Patrik Kaifáš hudebníka napadli 17. července krátce po 03.30. Chtěli mu zabránit v přivolání policejní hlídky. Hrůza se tak snažil ukončit vzájemnou potyčku mezi obviněnými.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soud v Ostravě řeší loňské napadení zpěváka Hrůzy, ten byl po útoku v bezvědomí. O případu natáčí redaktorka Andrea Čánová

Ti se hádali, vzájemně se drželi a upadli na zem. Oba pak Hrůzovi vyhrožovali, že ho zbijí, pokud policii zavolá. Když od svého úmyslu neustoupil, zaútočil jako první Agoratsios. Napadenému dal facku.

Když i nadále Hrůza tvrdil, že hlídku přivolá, zapojil se do potyčky i druhý obžalovaný.

"Kaifáš přistoupil k poškozenému, uchopil ho za oděv a druhou rukou sevřenou v pěst jej udeřit do obličeje, v důsledku čehož poškozený upadl zády na chodník," uvedl státní zástupce v obžalobě. Podle něj si zpěvák právě při pádu způsobil vážná poranění hlavy.

U Krajského soudu v Ostravě začal soud se dvěma mladíky, kteří podle obžaloby napadli zpěváka Michala Hrůzu. Na snímku obžalovaní Patrik Kaifáš (druhý zleva) a Nikolas Agoratsios (vpravo) se svými obhájci | Foto: ČTK

Hrůza skončil s krvácením do mozku a v bezvědomí v ostravské městské nemocnici. Tam se podrobil operaci. Stav zpěváka se postupně zlepšil natolik, že 11. srpna nemocnici opustil.

Jeho léčení pokračovalo v rehabilitačním zařízení v Čechách. Dodnes má ale potíže s pamětí, a proto ani nebude u soudu svědčit.

Oba mladíci čelí obžalobě z vydírání a výtržnictví. Pro jednoho z nich napadení Hrůzy nebyl jediný incident oné noci. Jen deset minut po zbití umělce totiž nedaleko Stodolní ulice poškodil zaparkované auto.

Michal Hrůza s kapelou | Foto: Universal Music Igor Zacharov

V blízkosti křižovatky Janáčkovy a Nádražní ulice ve společnosti dalších čtyř lidí ulomil automobilu zpětné zrcátko. Při tom poškodil i lak na předních dveřích. Oprava si vyžádala téměř 15 000 korun. Soud mu za to už loni v srpnu udělil podmínku. Ve skupině byl i druhý útočník obžalovaný z napadení zpěváka Hrůzy. Ten se ale jenom díval.

Už loni Český rozhlas upozornil, že jeden z útočníků patří k našim nejlepším bikerům, tedy jezdcům na kolech, kteří při jízdě předvádějí akrobatické prvky, zná ho i David Chrapek:

„Ze sportovního hlediska je to super kluk. Měl hodně našlápnuto. Hrál i hokej.“

Andrea Brtníková, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme