Za prodloužení smlouvy na provoz mýtného chce stát od Kapsche slevu

Ministerstvo dopravy bude požadovat po společnosti Kapsch slevu, pokud jí o dva roky prodlouží smlouvu na provozování mýtného systému v Česku. Zároveň je ale podle šéfa resortu Dana Ťoka (za ANO) potřebné, aby Kapsch se státem spolupracoval při vypsání nového výběrového řízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Dan Ťok

Ministr dopravy Dan Ťok | Zdroj: ČTK

„Podmínkou otevřené soutěže je, že nový provozovatel buď může využít toho, co Kapsch postavil a co je v majetku státu, anebo to nemusí použít,“ vysvětlil ministr.

„Na to, aby se mohl rozhodnout, musí mít přístup do systému a musí chápat, zda se mu vyplatí systém použít, nebo ne. Právě na to součinnost Kapsche potřebujeme,“ doplnil Dan Ťok.

Mluvčí společnosti Kapsch David Šimoník řekl, že jednání obou stran už začala.

„Mluvit o jakýchkoli číslech nebo detailech je v tuto chvíli předčasné. Na straně ministerstva potřebujeme partnera, se kterým bychom se mohli pobavit o tom, co si představují pod požadovanou součinností a také o případných slevách. O tak zásadních otázkách musí v závěru rozhodnout nejvyšší vedení společnosti Kapsch ve Vídni,“ dodal Šimoník.

V Česku je elektronické mýtné od roku 2007. Také další kontrakt chce ministerstvo dopravy vypsat na 10 let.

Eva Kézrová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme