Tomáše Hertla čeká se San José trip, který rozhodne o play-off

Na takzvané tripy jsou hokejisté v NHL zvyklí. San José s Tomášem Hertlem teď čeká extrémně náročný výlet, při kterém nastoupí hned na sedmi "cizích" stadionech v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl se raduje z gólu v utkání s Montrealem

Tomáš Hertl se raduje z gólu v utkání s Montrealem | Zdroj: Reuters

„Do konce základní části odehrajeme 10 zápasů venku a jenom tři doma. Teď míříme do Winnipegu,“ líčil z kalifornského letiště Tomáš Hertl těsně před odletem soukromého klubového letadla s o něco většími sedadly, aby z nich ani mohutní hokejisté nebyli rozlámaní.

Běžně si s sebou berou jen pár nejnutnějších věcí, o výstroj se starají kustodi, ale tentokrát musel Hertl balit i osobní věci a přitom přemýšlet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Základní část NHL se blíží ke svému konci a Tomáše Hertla se San Jose čeká poslední trip, který hodně napoví o postupu do play-off

„Je nezvyklý si balit věci na sebe, protože nikdy nevíte, jaké bude počasí.“ Za jedenáct dnů musí San José stihnout sedm zápasů a mezitím přelety. I přesto mají hráči na některých místech den volno. Třeba se porozhlédnout po městě.

„Hezký jsou velký města jako Chicago, New York nebo Dallas. Příjemný je, když jedeme do Los Angeles nebo Anaheimu, tam je ještě lepší počasí než tady,“ vyjmenovával oblíbená města Hertl.

„Tréninky mezi zápasy jsou dobrovolný, tak máme celé odpoledne volné. Je každého věc, co dělá. Možná navštívím některé kluky ve Winnipegu, v Montrealu je ‚Pleky‘, ve Philadelphii ‚Voras‘,“ vypočítává Tomáš Hertl, kam zamíří na návštěvu.

A vzápětí dodává třeba brankáře Petra Mrázka z Detroitu, který při každém svém povolání z farmy oslňuje v NHL skvělými zákroky. A zatímco jeden den si Hertl s Mrázkem můžou skvěle popovídat, ten druhý už se budou na hranici brankoviště tvrdě přetlačovat o každý centimetr.

Tomáš Plekanec si připsal dva body, přesto Montreal prohrál v Tampě

Číst článek

„Jdeme třeba na večeři a druhý den se vidíme při zápase,“ shrnuje jakoby nic český útočník. Ale kamarádství půjde při utkání určitě stranou.

San José se hned se šesti týmy přetahuje o postup do play-off. A jejich poslední trip v sezoně rozhodne, jestli se do něj pojedenácté v řadě dostanou.

„V Detroitu to možná bude zlomový zápas, který budeme muset urvat, aby mezi námi nevznikla propast. Daří se Calgary a ostatní týmy také vyhrávají. Bude to ještě těžký,“ dodává Tomáš Hertl.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme