Boleslavští hokejisté snížili stav série s Třincem, Litvínov míří za postupem

Čtvrtfinálové série hokejového play-off pokračovaly dvěma zápasy. Zatímco hokejisté Litvínova ovládli i třetí zápas s Pardubicemi a přiblížili se k postupu do semifinále, Třinec prohrál v Mladé Boleslavi a na zápasy vede už pouze 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šimon Hrubec v brance Třince pouští boleslavský gól

Šimon Hrubec v brance Třince pouští boleslavský gól | Zdroj: ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi jsou i přes nepříznivý stav série vyrovnaným soupeřem třineckým Ocelářům. Ve třetím zápase využili Středočeši hned první přesilovku díky střele Robara. Ve 27. minutě zvýšil na dvoubrankový rozdíl Bárta.

Vítěz základní části se ale vzchopil a Ciencala s Hrňou vyrovnali. Dvě minuty před koncem druhé třetiny se ale po závaru před Hrubcem podruhé v zápase prosadil Michal Bárta a opět získal Středočechům vedení.

O snížení stavu série na 1:2 z pohledu Bruslařů rozhodl z tresntého střílení Martin Látal, který bekhednovou kličkou oslavil své dnešní 27. narozeniny. Mladá Boleslav nakonec porazila vítěze základní části 5:2, do prázdné branky ještě potvrdil výsledek Klimenta.

Ve druhém zápase dnešního programu vedl favorit. Litvínovská Verva se v Pardubicích brzy dostala do vedení po přesilovkovém gólu Petružálka. Osmnáctiletý gólman Východočechů Karel Veljmelka inkasoval gól ještě od Petra Jánského a Pardubice prohrávaly 0:2.

V prostřední dvacetiminutovce nekompromisní střelou z bezprostřední blízkosti snížil Petr Sýkora. V 36. minutě ale Petr Jánský zakončením mezi nohy mladého gólmana Pardubic opět získal Vervě dvoubrankový náskok, který Litvínov udržel až do konce.

Po třech zápasech vede severočeských tým 3:0 na zápasy a už zítra může rozhodnout o svém postupu mezi nejlepší 4 celky extraligy.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Robar (Mikulík, Klimenta), 27. Bárta (Robar, Ovčačík), 38. Bárta (L. Pabiška, Pacovský), 52. M. Látal z trest. střílení, 57. Klimenta (Broš, Kočí) - 32. Cienciala (Matuš, Rákos), 35. Hrňa (Klepiš, Ružička). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. P. Sýkora (Cetkovský) - 3. Petružálek (R. Hanzl, Kubát), 8. Jánský (Hübl, T. Pavelka), 36. Jánský (Kubát, Francouz). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 8365. Stav série: 0:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme