Silničáři plánují kvůli hustotě provozu na dálnici D1 i krátkodobé uzavírky

Už tento čtvrtek začnou silničáři přípravné práce na dokončení modernizace dvou úseků dálnice D1. Řidiči se musí připravit na problémy u Jihlavy a Velké Bíteše, které potrvají řadu měsíců. Na desítkách míst už také začali silničáři uklízet po zimě. Tato omezení trvají někdy jen desítky minut nebo hodin, přesto se ale plánují dopředu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

omezení na dálnici D1

omezení na dálnici D1 | Foto: Dominika Kvapilová

Silničáři potřebují někdy opravit třeba spáru nebo posekat trávu u silnice. Každé omezení se podle Jana Rýdla z Ředitelství silnic a dálnic plánuje podle předpokládaného počtu aut na určitém úseku.

„Na každém kilometru jakékoli dálnice v České republice jsou během dnů v týdnu intenzity různé a doporučené časy jsou mírně jiné,“ vysvětlil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle čeho plánuje Ředitelství silnic a dálnic omezení provozu, zjišťoval Petr Jansa

„V ranních hodinách jsou vysoké intenzity na Prahu, tak sekáme od Prahy. Jestliže se dostaneme do odpoledních časů, tak se přemístíme plynule. Není problém, abychom se operativně dostali z jedné strany na druhou,“ dal příklad šéf údržby mirošovického úseku D1 Stanislav Šimon.

„Když si tam to dopravní opatření postavíme, tak mám jistotu, pokud nenastane nějaký dopravní konflikt, že to jedním pruhem projede,“ popsal kritérium.

Plánovaná omezení pak dopředu oznamují.

V noci na neděli bude neprůjezdná dálnice D1 u Velké Bíteše

Číst článek

„Provozář si připravuje práci den předem odpoledne a má povinnost naše plánované jednodenní opatření cestou aplikace přes počítač zadat do Národního dopravního informačního centra do Ostravy.“

Odtud informace putují například na Zelenou vlnu Českého rozhlasu a k řidičům.

Petr Jansa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme