Stížnosti na nepovolený havířovský domov důchodců AS senior řeší policie

Krize v havířovském zařízení AS Senior se stupňuje. Na nepovolený domov, který se bez potřebných licencí stará o nemohoucí důchodce, přibývají stížnosti. Po krajských úřednících a hygieně se o něj teď zajímá i policie. O své peníze se navíc hlásí bývalí zaměstnanci, kterým ředitelka dluží výplaty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dům pro seniory (ilustrační foto)

Dům pro seniory (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Paní ředitelka nám řekla, že nemá na výplaty, že nám je dá do 15 dnů,“ popsala situaci jedna ze zaměstnankyň zařízení Michaela Čmoková.

Ředitelka AS Senior Vladimíra Martínková jí momentálně dluží okolo 16 tisíc korun. Jí i jejím kolegům prý ale slibuje, že se vše vyřeší. Sliby dává i rodinám klientů.

Podle informací Českého rozhlasu už ale fungování zařízení prověřují karvinští policisté. Vladimíra Martínková to odmítá komentovat a veškeré problémy považuje za spiknutí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nepovolený domov důchodců AS Senior v Havířově navštívil Stanislav Janalík

„Zaměstnanci měli plnit úkoly, že je neplnili, tak z toho měli výtky a byli sesazeni z postů. Já se také budu bránit. Docílili toho, že AS Senior nebude,“ řekla.

V zařízení je stále šest klientů. Vladimíra Martínková tvrdí, že čtyři z nich chtějí zůstat s ní.

Ředitelka AS senior sází hlavně na to, že zbylí klienti nemají kam jít a jsou s ní dobrovolně. V danou chvíli jsou tak bezmocní sociální pracovníci, kteří jsou připraveni obyvatele nepovoleného domova přestěhovat jinam.

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme