V restauraci v Göteborgu se střílelo, útok nepřežili nejméně dva lidé

Nejméně dva mrtvé a osm raněných si vyžádala v noci na dnešek střelba v restauraci v Göteborgu na jihozápadu Švédska. Uvedla to místní policie, podle níž počet obětí patrně není konečný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Válka, zbraň

Válka, zbraň | Foto: Fotobanka RGBStock

„Není tu naprosto nic, co by naznačovalo terorismus,“ ujistila policejní mluvčí Ulla Brehmová.

Žádné podrobnosti o případných podezřelých neuvedla, nicméně upozornila, že střelba se odehrála ve čtvrti známé násilím mezi gangy.

Na spekulace o motivech je ještě brzy, nicméně jsou podle mluvčí náznaky, že opět šlo o vyřizování účtů mezi zločinci.

Podle svědků citovaných místními médii do spotrovního baru s nočním klubem na göteburgském předměstí Biskopsgarden vtrhli dva lidé s kalašnikovy v ruce a začali tam střílet. Uvnitř bylo několik lidí.

Jeden svědek řekl, že situace byla naprosto nepřehledná, viděl jen svého zraněného kamaráda, tak se mu snažil pomoct zastavit krvácení.

„Neměl jsem příležitost přemýšlet nad tím, co se děje. Uviděl jsem, že kamarád krvácí, a snažil jsem se krvácení zastavit, jak jsem to jen rukama mohl udělat," řekl svědek, který odmítl uvést své jméno.

Střelci se podařilo uniknout, policie po něm pátrá.

Švédsko se stalo už obětí útoků, které byly namířeny proti civilistům. Před pěti lety ve Stockholmu například explodovaly dvě nálože, zemřel při tom ale jen útočník. Tehdy šlo ale o teroristický čin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme