Šedesátiny jsou zvláštně kulaté, říká o svém výročí herečka Simona Stašová

Herečka Simona Stašová dnes slaví šedesátiny. Po ukončení pražské DAMU hrála nejprve v Českých Budějovicích, poté v Divadle E. F. Buriana, teď exceluje hlavně v divadle ABC nebo na Jezerce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Stašová

Simona Stašová | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

„Oslavy budou. Podívejte se, šedesátiny se nemůžou jen tak přeskočit. Ty jsou tak zvláštně kulaté. Říká se: Neraď, nebyla jsi v Rusku a nebylo ti šedesát. Tak mně už šedesát je, ale nebyla jsem v Rusku. Takže ještě pořád radit nemůžu,“ říká Simona Stašová.

Nejvýraznější filmové a televizní role jí zatím nabídli režiséři Karel Smyczek, s nímž natočila snímek Nemocný bílý slon a televizní seriál Místo nahoře, za který byla v roce 2004 nominována na televizní cenu Elsa, dále Jan Hřebejk, u kterého si zahrála v úspěšných Pelíškách, a Filip Renč, v jehož filmu Román pro ženy ztvárnila toli tlumočnice a překladatelky.

Výraznou roli lesbické vězeňkyně ztvárnila i v televizním seriálu Přítelkyně z domu smutku. Natočila i další seriály – například Létající Čestmír, Ranč U Zelené sedmy nebo Blázni a děvčata.

Vím, že víš, že vím. Italské manželství předvedou Stašová a Dlouhý

Číst článek

Teď na Simonu Stašovou žárlí hlavně mladí pohlední muži, tedy alespoň na divadelním jevišti ve hře ‚Vím, že víš, že vím‘.

Simona Stašová je dcerou jedné z nejlepších českých hereček Jiřiny Bohdalové.

Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme