Státní zástupce chce pro útočníky na zpěváka Hrůzu 4 roky vězení a podmínku

Státní zástupce navrhuje pro jednoho útočníka na zpěváka Michala Hrůzu vězení při spodní hranici. Ta je 4 roky. Druhému pak podmínku. Zpěvák po loňském útoku v ostravské Stodolní ulici utrpěl mimo jiné vážné poranění hlavy, kvůli úrazu podstoupil náročnou operaci. Rozsudek vynese soud příští týden v úterý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Krajského soudu v Ostravě začal soud se dvěma mladíky, kteří podle obžaloby napadli zpěváka Michala Hrůzu. Na snímku obžalovaní Nikolas Agoratsios (v popředí uprostřed) a Patrik Kaifáš (vpravo)

U Krajského soudu v Ostravě začal soud se dvěma mladíky, kteří podle obžaloby napadli zpěváka Michala Hrůzu. Na snímku obžalovaní Nikolas Agoratsios (v popředí uprostřed) a Patrik Kaifáš (vpravo) | Zdroj: ČTK

Podle obžaloby Nikolas Agoratsios a Patrik Kaifáš hudebníka napadli 17. července krátce po 03.30. Chtěli mu zabránit v přivolání policejní hlídky. Hrůza se tak snažil ukončit vzájemnou potyčku mezi obviněnými. Ti se hádali, vzájemně se drželi a upadli na zem.

Oba pak Hrůzovi vyhrožovali, že jej zbijí, pokud zavolá policii. Když od svého úmyslu neustoupil, zaútočil jako první Agoratsios. Napadenému dal facku.

Když i nadále Hrůza tvrdil, že hlídku přivolá, zapojil se do potyčky i druhý obžalovaný. Patrik Kaifáš zasadil zpěvákovi tragickou ránu.

Hrůza skončil s krvácením do mozku a v bezvědomí v ostravské městské nemocnici. Tam se podrobil operaci. Stav zpěváka se postupně zlepšil natolik, že 11. srpna nemocnici opustil. Ze svých zranění se stále zotavuje.

I přes to dnes pražským koncertem ve Fóru Karlín odstartuje své celorepublikové turné ‚Noc a Den‘. Následovat budou koncerty v Karlových Varech, Opavě, Olomouci nebo Táboře.

Michal Hrůza s kapelou | Foto: Universal Music Igor Zacharov

Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme