Turnaj Arnolda Palmera prověří jarní formu golfistů, Tiger Woods hrát nebude

Aktuální sezona golfové PGA Tour nemá žádného dominantního hráče. Tiger Woods kvůli zranění stále nehraje a nikdo z jeho konkurentů nedokázal vyhrát více než jeden turnaj. Dnes začínající Turnaj Arnolda Palmera na Floridě by měl ukázat, kdo z hráčů má největší šance před blížícím se Masters.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golfista Rory McIlroy

Golfista Rory McIlroy | Zdroj: Reuters

Do nejznámějšího světového centra dětské zábavy Disneylandu to je z hřiště Arnolda Palmera vzdušnou čarou asi pět kilometrů.

I to je možná důvod, proč na něm zvláště Tiger Woods v minulosti nacházel pohádkovou formu. Vyhrál tam osmkrát, ale tentokrát turnaj kvůli nutnosti trénovat vynechá, a tak mají šanci jiní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejlepší golfisté světa se chystají na dubnové Masters, které patří k vrcholům sezony. Dnes začíná Turnaj Arnolda Palmera, který prověří jejich formu

„Cítím se velmi dobře, opravdu. Teď se nám s trenérem podařilo zlepšit pár věcí a líbí se mi, kam trénink směřuje. Jsem rád, že tu můžu být. Chci být znovu konkurenceschopný a vyhrát golfový turnaj, než se soustředím na něco jiného,“ říká Rory McIlroy, který má teď v čele světového žebříčku velký náskok před svými soupeři.

I když v této sezoně zatím odehrál jen dva turnaje, zatímco ostatní jich mají už 15, není nikdo, kdo by ho zastoupil. Osmnáct turnajů v sezoně mělo zatím osmnáct různých vítězů. Momentálně není golfista, který by dokázal hrát stále stejně kvalitní výsledky.

A tak měl McIlroy dost času se znovu připravit, dostat se do formy a ovládnout debaty o tom, co by všechno mohl tento rok dokázat.

„Čím blíž je Masters, tím se každý rok množí spekulace. Tento rok se zatím mluví o mně, ale jestli se Tiger znovu rozhodne hrát, bude spousta pozornosti upřená na něj. Nemyslím si, že to je nějaký rozdíl. Já mám teď velkou šanci dokázat na Masters to, co se povedlo jen pár hráčům v historii a tamto může přidat jen trochu koření,“ myslí severoirský golfista očekávaný návrat Woodse.

Woods plánuje comeback na Masters

V týdnu Woods vzkázal, že se neobjeví, dokud nebude schopný soupeřit o vítězství, a comeback plánuje na Masters. Odhlášením se z turnaje 85letého Arnolda Palmera nepotěšil, ale ten Woodsův krok chápe.

„Teď mu můžu jen poradit, aby trénoval a aby získal sebedůvěru, se kterou trefoval míče ve svých začátcích, a díky které se stal tak úspěšným. Moje nejlepší rada je, aby udělal, co on sám si myslí, že má udělat,“ prohlásil Palmer.

Kromě Woodse ale Palmer nedaleko Orlanda přivítá všechny současné hvězdy a tradiční desítky tisíc diváků.

Martin Charvát, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme