Martina Sáblíková má jasné vítězství v SP na dlouhých tratích

Rychlobruslařka Martina Sáblíková má jistý devátý triumf v řadě ve Světovém poháru na dlouhých tratích. Jediná soupeřka, která ji mohla porazit, Ireen Wüstová, totiž vynechá poslední závod na 3000 metrů v letošní sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sáblíková

Sáblíková | Foto: Pavel Lebeda pro SPORT INVEST GROUP

Na poslední zastávku letošního Světového poháru do Erfurtu Ireen Wüstová nedorazila, 28letá Nizozemka přitom byla jedinou soupeřkou české šampionky v hodnocení závodů na dlouhých tratích.

„I když Ireen nepřijela a mám jisté už deváté celkové prvenství ve svěťáku, ráda bych sezónu zakončila nějakým dobrým výsledkem. Doufám, že mi ještě nějaké síly zbyly a něco se povede,“ řekla Sáblíková na svém osobním webu.

Letošní mistryni světa ze dvou tratí i víceboje čekají v Erfurtu 3 starty: V sobotu závod na 1500 metrů, v neděli na 3 kilometry a navíc závod s hromadným startem. V nedělní trojce bych se chtěla rvát o medaili. Sice tu není Ireen, ale pozlobit umí všechny Holanďanky,“ uvědomuje si.

Po německém podniku už bude mít rychlobruslařka volno. „Musím říct, že se opravdu těším, až odjedu poslední závod a řeknu si: ‚Mám to za sebou.‘ Ještě v úterý mám tiskovku a nějaké další povinnosti a pak si dám konečně pauzu a dovolenou,“ těší se Martina Sáblíková.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme