Policie vyšetřuje soudce pražského soudu, údajně kvůli kapesní krádeži

Soudce pražského městského soudu vyšetřuje policie. Jak informoval deník Právo, dopustil se kapesní krádeže v hromadné dopravě. Muž jako soudce končí a hrozí mu až dva roky vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Policie soudce začala prověřovat kvůli krádeži a neoprávněnému opatření platebního prostředku. To znamená, že muž měl krást a součástí kořisti měla být i platební karta.

Vyšetřování potvrdil předseda pražského městského soudu Libor Vávra.

„Nevím, jestli je obviněn, každopádně jsem dostal informaci od policie, že jsou proti němu činěny kroky v rámci trestního řízení," řekl Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Soudce pražského městského soud se údajně dopustil kapesní krádeže. Podrobnosti zjišťovala Evelyna Kulíšková

Soudce už odevzdal svou rezignaci a běží mu tříměsíční výpovědní lhůta. Soudcovská rada ale dnes rozhodla, že do svého odchodu už soudit nebude.

„Tento soudce bude přeřazen do evidenčního senátu po tuto dobu. To znamená, že reálné kauzy nebude smět soudit, maximálně se bude moci věnovat nějakým obecným analytickým pracím," upřesnil Libor Vávra.

Dalším pražským soudcem, kterého v poslední době šetřila policie, je Ondřej Havlín. Začátkem roku si vyslechl obžalobu z korupce.

Za braní úplatků byl zatím nepravomocně odsouzený na pět a půl roku bývalý litoměřický soudce Josef Knotek. Policie vyšetřovala také konkurzního soudce Jiřího Berku. Ten měl podle obžaloby záměrně posílat firmy do konkurzu. Obvinění ho ale zbavila prezidentská amnestie.

Martin Hromádka, Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme