Prezidentský pár uspořádal první reprezentační ples, zisk z něj jde na charitu

Tóny valčíku neznějí z Pražského hradu často a ples na něm nebyl od dob první republiky. Prezident Miloš Zeman tuto tradici obnovil a uspořádal společně se svojí ženou Ivanou první reprezentační ples. Do Španělského sálu dorazilo na 460 hostů. Byli mezi nimi současní i minulí ministři, poslanci a senátoři i představitelé kultury a byznysu. Výtěžek z plesu půjde na dobročinné účely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman, Jindřich Forejt a Vratislav Mynář

Prezident Miloš Zeman, Jindřich Forejt a Vratislav Mynář | Zdroj: ČTK

Hlavu státu uvítala herečka Kateřina Brožová, která společně s hercem Markem Vašutem ples moderovala.

Prezident Miloš Zeman jeho účastníky hned v úvodu dvakrát varoval. První varování bylo pro výherce hlavní ceny v tombole – tedy pětichodové večeře s ním a jeho ženou Ivanou. Vegetarián by si totiž na ní moc nepochutnal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prezident Miloš Zeman společně s manželkou uspořádal na Pražském hradě svůj první reprezentační ples. Natáčela o něm Věra Masopustová

„Studený předkrm: sulc, druhý chod: teplý předkrm – ovar, třetí chod: polévka – černá zabíjačková,“ předčítal z nabídky večeře prezident Zeman.

Dále měla pokračovat jitrnicí, jelítkem a kdo by neměl dost, mohl se dorazit tlačenkou. Druhé varování patřilo tancechtivým dámám.

„Kdysi jsem tančíval, dávno tomu. Dodnes vzpomínám na bolestné výrazy v tvářích dam, které odkulhávaly ke svému stolu po tanci se mnou,“ vzpomíná Miloš Zeman.

Prezident Miloš Zeman společně s manželkou uspořádal na Pražském hradě svůj první reprezentační ples | Foto: ČTK

Prezident na plese netančil, s hůlkou, jak řekl, se to nedá. Vedle sebe ale měl volné místo, kam pozval všechny, kdo by si s ním chtěli popovídat.

Prezident Miloš Zeman společně s manželkou uspořádal na Pražském hradě svůj první reprezentační ples | Foto: ČTK

Ceny vstupenek na prezidentský ples se pohybovaly od šesti do osmi tisíc korun. Podle prezidentova kancléře Vratislava Mynáře ale vysoká cena účastníky plesu netrápila:

„Já si myslím, že v momentě, kdy se zamyslíme, kam ty peníze jdou, tak asi nikdo nepřemýšlel, jestli má být o tisíc korun méně, nebo více. Tím, že to jde na dva nadační fondy a bohulibé účely, tak jsem za to velmi rád. Naši hosté o tom nepřemýšlejí.“

Prezident Miloš Zeman společně s manželkou uspořádal na Pražském hradě svůj první reprezentační ples. Vlevo je armádní generál Vlastimil Picek, vpravo ministr školství Marcel Chládek.jpeg | Foto: ČTK

Veškerý zisk z plesu se stejným dílem rozdělí mezi Zemanův fond na splácení státního dluhu a charitativní fond jeho manželky. Ta podporuje především ohrožené děti, seniory a lidi bez domova.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme