Jihlavští fotbalisté vyhráli nad Hradcem Králové 2:0

22. březen 2015
Zprávy z

Fotbalisté Jihlavy se v první lize přiblížili k záchraně. V 21. kole soutěže doma zvítězili nad Hradcem Králové 2:0 a v neúplné tabulce se posunuli na sedmé místo. O jihlavské góly se postarali Lukáš Vaculík a Peter Šulek.

Hosté vstoupili do utkání nebojácně a hned v první minutě mohli vstřelit gól. Záložník Daniel Trubač zaběhl s míčem až k jihlavské bráně, balon ale napálil jen do náručí gólmana Jana Hanuše.

Ve 30. minutě zahrál ve vápně rukou hradecký David Štípek a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Míče se ujal jihlavský kapitán Lukáš Vaculík a střelou pod břevno poslal Vysočinu do vedení.

Hned po přestávce měli Východočeši velkou šanci na vyrovnání. Hradecký útočník David Vaněček ale jihlavskou branku v dobré pozici přestřelil. Co se nepovedlo hostům, to se podařilo domácím. V 55. minutě utkání přidal druhý gól Vysočiny Peter Šulek. Hosté branku nedali, a tak Jihlava porazila Hradec Králové 2:0.

21. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Hradec Králové 2:0 (1:0)
Branky: 31. Vaculík z pen., 55. Šulek. Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Antoníček. ŽK: Marek, Kliment - A. Čermák, Štípek. ČK: 89. Čermák. Diváků: 3098.

Další sobotní výsledky:

Sparta Praha - FK Teplice 1:0
Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 2:0
1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 3:1

autor: jak
Spustit audio