Házenkáři Lovosic vybojovali po třech letech Český pohár

22. březen 2015

Házenkáři Lovosic vyhráli po třech letech Český pohár. Povedlo se jim to vůbec podruhé v klubové historii. Lovcům k tomu stačila včerejší domácí porážka s Hranicemi 25:27, protože první zápas vyhráli na Moravě 27:24. Sedmičkový rozstřel odvrátily Lovosice v poslední sekundě.

Po sporném faulu na Kolomazníka vzal na sebe odpovědnost Pavel Chroustovský a rozjásal lovosické fanoušky. "Nervy to byly veliký. Na sedmičce je to 50/50, v těchto vypjatých situacích má menší výhodu gólman. Gól padl, to je důležitý. Mám hroznou radost, protože jsme si přáli pohár vyhrát, tuhle trofej jsme chtěli mít," radoval se Chroustovský.

V slzách naopak sledoval předávání poháru pro vítěze hranický gólman Karel Magrla. "Prohrajeme poločas o pět, doma o tři, to je osm mínus. Dokázali jsme se zvednout a o to víc to bolí. Nechci řešit, jestli poslední sedmička byla právem nebo ne," řekl hranický Magrla, který chytal ve druhé půli fantasticky.

V poločase se zdálo, že Lovosice nemůže o pohár už nikdo připravit. Neuvěřitelný výpadek ve druhé půli je ale málem stál celkový triumf. "To je tím strachem z vítězství, ne podceněním. Klobouk dolů před Hranicemi, myslel jsem, že to odepíšou," ocenil hranické vzepjetí lovosický kapitán Jan Landa.

Trenér Lovců Vladimír Šuma měl po utkání smíšené pocity. "Z výsledkem spokojenost, s nasazením některých hráčů menší. Bylo by potřeba, aby u některých byla víc zapojena hlava a srdíčko," řekl lovosický kouč Šuma.

I přes komplikace finálová odveta skončila pro Lovosice dobře. Podle Pavla Chroustovského to byla nakonec krásná porážka. "Je pravda, když nad tím tak premýšlím, že krásnější porážku jsem nezažil," usmál se.

Teď už na lovosické házenkáře čekají extraligové povinnosti. Příští víkend Lovci vstoupí do bojů v play-off, kde je čeká mírně favorizovaná pražská Dukla.

autor: dak
Spustit audio