Na sociálních sítích se řeší Lafatovo filmování. Proč se Synot liga hraje? ptá se Baroš

Zápas fotbalové Synot ligy mezi Spartou a Teplicemi skončil už v sobotu večer, stále se ale 'dohrává' na sociálních sítích. Pražané totiž v utkání 21. kola zvítězili 1:0 po nafilmované penaltě Davida Lafaty, ke které se už vyjádřila řada fanoušků i hráčů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata je nyní terčem kritiky fotbalových fanoušků

David Lafata je nyní terčem kritiky fotbalových fanoušků | Zdroj: ČTK

Znepokojeni jsou příznivci tradičního letenského rivala Slavie, vedoucí Plzně, ale i samotné Sparty. Mnozí z nich napsali, že radši ztratí body za bezbrankovou remízu než vyhrát tímto způsobem.

Verdikt sudího Kovaříka je podle opory ostravského Baníku Milana Baroše pohoršující jak vzhledem k rozhodčím, tak i samotné Synot lize.

Přemysl Kovář, bývalý brankář Liberce a nyní hráč izraelského Hapoelu Haifa, se v jisté nadsázce dožadoval i přísného trestu.

Někteří fanoušci zase připomínají, že rozhodčí zároveň odepřeli Spartě kvůli údajnému ofsajdu regulérní gól. Oba týmy si proto prý nemají být co dlužné.

Řada tweetů si pak utahuje přímo ze Sparty, která se vztekala při plzeňských penaltách po simulacích Václava Pilaře. Hodně se připomíná například výrok Lukáše Váchy: „Letecké dny Václava Pilaře pokračují.“

Samotný Lafata poznámkám podle předpokladů neutekl. Zároveň také ztratil nálepku hráče „slušňáka“, který po kontaktu v pokutovém území neskáče.

Sparťanský kanonýr se k celé situaci vyjádřil jen krátce v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi: „Rozhodčí zapískal, já jsem si to zpracoval a chtěl jsem vystřelit. Cítil jsem, že na mě (Jan Krob) šáhl, tak jsem padnul.“

Rozhlasoví ani píšící novináři už se Lafaty už blíže doptat nemohli, protože ho k nim sparťanští funkcionáři nepustili.

Jestli bude nafilmovanou penaltu řešit disciplinární komise, zatím není jasné. Její předseda Richard Baček zápas Sparty s Teplicemi neviděl a vyjadřovat se ke spornému zákroku nechtěl.

Disciplinární komise se Lafatovým pádem z vlastní iniciativy zabývat může, i když jí nikdo nedá podnět. Hrát zatím v české lize kvůli svému filmování nesměl jen jediný hráč Jan Chramosta.

Michaela van Erne, Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme