Tisíce Angličanů vzdaly hold rakvi s ostatky krále Richarda III.

V anglickém Leicesteru a jeho okolí dnes prošlo procesí s ostatky krále Richarda III. Rakev teď bude až do čtvrtka vystavená v městské katedrále, kde slavný panovník najde poslední odpočinek. Ostatky posledního anglického krále z rodu Plantagenetů našli archeologové v roce 2012 pod parkovištěm v Leicesteru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průvod s ostatky krále Richarda III. poblíž anglického Leicesteru

Průvod s ostatky krále Richarda III. poblíž anglického Leicesteru | Zdroj: Reuters

Od Leicesterské univerzity, která potvrdila, že nalezená kostra skutečně patří Richardu III., zamířilo procesí s rakví na bosworthské bojiště. Právě v rozhodující bitvě Války růží přišel Richard roku 1485 o život.

Trasu, kterou smuteční průvod prošel, lemovaly davy lidí, kteří místy stáli až v deseti řadách za sebou.

Leicester a okolí věří, že fascinující příběh nálezu a identifikace ostatků slavného krále, přiláká do regionu spoustu turistů.

„Podle mě teď máme unikátní příležitost vzkázat světu: Hej, tak tohle je Leicester, přijeďte se sem podívat. Je to vzrušující a jsem přesvědčený, že Leicester teď bude lepším městem než kdykoli předtím,“ popisuje Carl Creber, majitel klenotnictví na strategickém místě nedaleko katedrály i návštěvnického centra Richarda III.

Jiří Hošek, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme