Útočníci v Tunisu byli tři. Nasvědčuje tomu záznam kamer

Jeden z útočníků, kteří tento týden zabíjeli v tuniském hlavním městě, je na útěku. Informoval o tom tuniský prezident Kaíd Sibsí. Dva útočníky zastřelila policie v den incidentu, o existenci třetího zabijáka se vyšetřovatelé dozvěděli ze záznamu kamer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tuniská policie před muzeem Bardo v Tunisu

Tuniská policie před muzeem Bardo v Tunisu | Zdroj: Reuters

„Jsme si jistí, že útočníci byli tři. Je to jasné z kamerových záznamů. Dva atentátníci už jsou mrtví. Ten třetí se daleko nedostane,“ uvedl tuniský prezident.

Tuniské úřady už v souvislosti s teroristickým útokem na tuniské muzeum Bardo zatkli přes dvacet lidí.

K incidentu došlo ve středu 18. března. Vyžádal si 23 obětí, většinou turistů, a při následné policejní akci byli zabiti i dva střelci.

K atentátu se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát, ale na sociálních sítích o něm podrobně psali i tuniské skupiny napojené na síť Al-Kádia.

Podle odborníků to dokazuje, že se radikální islamisté začínají zaměřovat na oblast severní Afriky. Islámský stát například využívá chaotické situace v Libyi a posiluje tam své pozice.

Petra Novotná, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme