Kancelář slovenského prezidenta čelí exekuci. Dluh podědil Kiska po Gašparovičovi

Kancelář slovenského prezidenta Andreje Kisky čelí exekuci. Může za to dluh, který vznikl za prezidentování Kiskova předchůdce Ivana Gašparoviče.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Kiska, Visegrádská čtyřka

Andrej Kiska, Visegrádská čtyřka | Foto: Filip Jandourek

Jde o 13 let staré propuštění jednoho ze zaměstnanců – poradců z protokolu prezidentské kanceláře.

Tento člověk před lety napadl výpověď u soudu, který mu dal za pravdu a nařídil vyplacení odškodného ve výši 50 tisíc eur.

Prezident Gašparovič však výrok soudu ignoroval, kancelář dluh nezaplatila a částka se na úrocích a prodleních vyšplhala na částku přes 120 tisíc eur. Teď exekutor obrazně řečeno zaklepal na kancelář prezidenta Kisky.

Kiska požádal soud o odklad exekuce a konkrétního exekutora, který chtěl prý už začít sepisovat nemovitý majetek k zabavení, poprosil, aby do rozhodnutí soudu nic nepodnikal. Podle mluvčího prezidenta s tím exekutor souhlasil.

Pro Kiskovu kancelář to není jediná nepříjemnost tohoto ražení. Do konce měsíce totiž musí na základě rozhodnutí Ústavního soudu uhradit jiné odškodné, tentokrát ve výši 60 tisíc eur, bývalému kandidátovi na šéfa prokuratury, kterého odmítl jmenovat exprezident Gašparovič.

Petr Vavrouška, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme