Na Ukrajině se stupňuje konflikt mezi prezidentem Porošenkem a oligarchou Kolomojským

Na Ukrajině začal boj mezi oligarchy ve vysoké politice. Prezident Petro Porošenko důrazně pokáral vlivného oligarchu a gubernátora Dněpropetrovské oblasti Igora Kolomojského za chování neslučitelné s postavením veřejného činitele. Kolomojskij násilím zabránil dosazení prezidentova člověka do vedení společnosti Ukrtansnafta a vulgárně urážel novináře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský prezident Petro Porošenko

Ukrajinský prezident Petro Porošenko | Zdroj: Reuters

Ukrajinská média informují o tom, že banka Privatbank Igora Kolomojského pod záminkou technických potíží zablokovala účty firmám prezidenta Petra Porošenka, celkem asi 50 milionů dolarů.

Kolomojskij nepřímo pohrozil, že pokud na něj a jeho firmy bude prezident dál útočit, přehodnotí svůj vztah k separatistům na východě země, proti kterým bojují i oddíly financované právě Kolomojským.

Dněpropetrovský gubernátor v ukrajinské televizi 1+1 prohlásil, že současné vedení povstaleckých republik má podle něj reálnou moc a obyvatelé by si je zvolili znovu.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme